Vurdering av bakkene

Her er et sammendrag av hvordan Norsk Luftambulanse vurderer de fem største skibakkenes styrker og svakheter hva gjelder sikkerhet.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

TRYSIL
Positivt: Alle ansatte får førstehjelpsopplæring. Anlegget har hjertestarter. Egen skredgruppe på fire personer. Skipatruljen bærer med seg førstehjelpsutstyr hele tiden. 30 personer stilte til uforberedt skredsøk innen 15 minutter. God radiokommunikasjon.

Negativt: Anlegget bør vurdere å ha ekstra hjertestarter på grunn av størrelsen. I alle fall i sesongtoppene.

HEMSEDAL:
Positivt: Nært samarbeid med legekontor. Skipatruljen får 20 timers førstehjelpskurs hver høst, og bærer med seg førstehjelpsutstyr hele tiden. God tilgang på førstehjelpsutstyr. Anlegget har hjertestarter.

Negativt: Åtte personer stilte til uvarslet skredsøk innen 15 minutter. Det kan være for lite i søkearbeid.

HAFJELL:
Positivt: Godt samarbeid med ambulansetjeneste og sykehus. Lege i skipatruljen i helger og påske. Patruljen har månedlig fagdag med førstehjelpstrening, behandlingsmetoder og diskusjon. Alle får opplæring i bruk av hjertestarter. Godt førstehjelpsutstyr.

Negativt: Medlemmene i skipatruljen bestemmer selv hva de tar med av førstehjelpsutstyr på rutineturer.

GEILO:
Positivt: God tilgang på førstehjelpsutstyr. Skipatruljen bærer med førstehjelpsutstyr hele tiden.

Negativt: Ikke organisert førstehjelpsopplæring av ansatte utenom skipatruljen. 8-10 stilte på uvarslet skredsøk innen 15 minutter. Det kan være for lite i søkearbeid.

OPPDAL:
Positivt: Skipatruljen har med førstehjelpsutstyr, skredutstyr og varmekonserveringsutstyr i sekk hele tiden. Alle ansatte får førstehjelpsopplæring, og alle unntatt kafépersonell får skredopplæring. Skred utløser varsling både til ansatte og politi, det betyr mange letemannskaper klare innen kort tid. Godt førstehjelpsutstyr.

Negativt: Bør opprette bedre kontakt med lokal 113-sentral i tilfeller der varsler går direkte til 113.

Ekstern lenke:
Hele undersøkelsen finner du her, som pdf-fil:

  • Norsk Luftambulanses undersøkelse av sikkerheten i de fem største skianleggene i Norge.
  • Tilbake til innledningen


    Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer