Vy dropper nattog på Bergensbanen i sommer

Vy har innstilt alle nattog på Bergensbanen i sommer som følge av passasjersvikt.

BERGENSBANEN: Vy vil ikke kjøre nattog mellom Bergen og Oslo i sommer, mens Go-Ahead dropper nattog på Sørlandsbanen. Foto: Vidar Knai/Scanpix
BERGENSBANEN: Vy vil ikke kjøre nattog mellom Bergen og Oslo i sommer, mens Go-Ahead dropper nattog på Sørlandsbanen. Foto: Vidar Knai/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra Go-Ahead og Natur og Ungdom nederst.

– Akkurat nå er 85 prosent av passasjerene våre borte. Vi har ikke nok kundegrunnlag til å kjøre alle avganger, og derfor har vi innstilt nattogene, bekrefter kommunikasjonssjef Nina Hauge Schage til NRK.

Kan bli satt opp igjen

Ifølge Vy vil nattogene bli satt opp igjen så snart selskapet mener kundegrunnlaget er tilstrekkelig, forutsatt at smittesituasjonen er under kontroll.

Vy begrunner videre avgjørelsen med at det om bord på nattogene er flere kontaktflater og dermed vanskeligere å overholde smitteverntiltakene. I tillegg er det krav om mer rengjøring i togene.

Beslutningen er tatt i samarbeid med Jernbanedirektoratet.

GoAhead har heller ikke planlagt nattog på Sørlandsbanen i sommer.

– Vi innstilte alle våre nattog i mars i samarbeid med vår oppdragsgiver Jernbanedirektoratet. Alle våre nattog er derfor innstilt fram til 23. august, og slik er det inntil videre, sier pressevakt Dag Brekkan i GoAhead Norge til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.