Vy dropper nattog på Bergensbanen i sommer

Vy har innstilt alle nattog på Bergensbanen i sommer som følge av passasjersvikt.

BERGENSBANEN: Vy vil ikke kjøre nattog mellom Bergen og Oslo i sommer, mens Go-Ahead dropper nattog på Sørlandsbanen. Foto: Vidar Knai/Scanpix
BERGENSBANEN: Vy vil ikke kjøre nattog mellom Bergen og Oslo i sommer, mens Go-Ahead dropper nattog på Sørlandsbanen. Foto: Vidar Knai/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra Go-Ahead og Natur og Ungdom nederst.

– Akkurat nå er 85 prosent av passasjerene våre borte. Vi har ikke nok kundegrunnlag til å kjøre alle avganger, og derfor har vi innstilt nattogene, bekrefter kommunikasjonssjef Nina Hauge Schage til NRK.

Kan bli satt opp igjen

Ifølge Vy vil nattogene bli satt opp igjen så snart selskapet mener kundegrunnlaget er tilstrekkelig, forutsatt at smittesituasjonen er under kontroll.

Vy begrunner videre avgjørelsen med at det om bord på nattogene er flere kontaktflater og dermed vanskeligere å overholde smitteverntiltakene. I tillegg er det krav om mer rengjøring i togene.

SKIFTER NAVN: NSB og Nettbuss samles under navnet Vy. Video: NTB Scanpix Vis mer

Beslutningen er tatt i samarbeid med Jernbanedirektoratet.

GoAhead har heller ikke planlagt nattog på Sørlandsbanen i sommer.

– Vi innstilte alle våre nattog i mars i samarbeid med vår oppdragsgiver Jernbanedirektoratet. Alle våre nattog er derfor innstilt fram til 23. august, og slik er det inntil videre, sier pressevakt Dag Brekkan i GoAhead Norge til NTB.

Statens Järnvägar (SJ) har startet opp igjen nattogene, men i sommer skal SJ kun kjøre nattog i helgene på Dovrebanen.

Frykter mange tar fly

Natur og Ungdom er ikke begeistret for avgjørelsen.

– I år blir det norgesferie på de fleste. Derfor er vi helt avhengig av at togene går for å kunne velge den mest miljøvennlige reisemåten. Det er veldig leit at kapasiteten på togene blir begrenset såpass mye som det legges opp til nå, sier Matilde Løvvik, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Hun frykter at resultatet kan bli at mange som gjerne skulle tatt toget, blir hjemme, eller i verste fall reiser med fly.

Go Ahead, som driver Sørlandsbanen, og Statens Järnvägar (SJ) har startet opp igjen nattogene, men i sommer skal SJ kun kjøre nattog i helgene på Dovrebanen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer