Vy øker prisene 1. februar

Nå kommer neste års prisendringer fra Vy.

DYRERE I 2020: Vy øker prisene 1. februar 2020. Foto: NTB scanpix
DYRERE I 2020: Vy øker prisene 1. februar 2020. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye som skjer på togskinnene om dagen: Go-Ahead har nettopp startet opp på Sørlandsbanen, SJ skal til sommeren overta strekningene Trønderbanen, Nordlandsbanen og flere strekninger nord for hovedstaden, og nylig ble det klart at kontrakten for trafikk på Bergensbanen tilfalt Vy.

Det hersker også stor spenning rundt tildelingen av lokaltogtrafikken rundt Oslo når den skal ut på anbud, trolig i løpet av 2020 - med mulig trafikkoppstart i 2022.

Men før dette kommer i stand, er det klart for den årlige prisendringen hos kollektivselskapene - også Vy.

Øker mer

Vy justerer prisene én gang i året, noe som vanligvis skjer rundt månedsskifte januar/februar.

Forrige prisendring hos Vy var 1. februar 2019, og da justerte de alle prisene opp med 2,7 prosent. I tillegg var det pristillegg på noen av produktene på nattogene.

I år er prisendringen høyere:

- Trafikkavtalen vi har med Jernbanedirektoratet regulerer hvor mye vi maksimalt kan øke prisene med hvert år. Den årlige prisjusteringen på togbilletter gjøres fra 1. februar 2020 og innebærer en prisøkning på 3,1 prosent for enkeltbilletter og periodebilletter, sier Gina Scholz, kommunikasjonssjef i Vy, til Dinside.

- Disse prisene ligger allerede inne for reiser som bestilles fra 1. februar eller seinere, forteller hun.

Du kan altså selv sjekke hva dette vil bety for reiser på dine togstrekninger. For eksempel vil en enkeltbillett Oslo-Drammen koste 119 kroner, mot 115 kroner som det koster i dag, mens et månedskort fra Moss til Oslo da vil øke med rundt 70 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer