Vy opplever markant nedgang

Vy opplever fall i passasjertallene etter Folkehelseinstituttets anbefaling om å unngå kollektivtransport i størst mulig grad tirsdag.

CORONA-NEDGANG:
Færre tar toget etter FHIs nye anbefalinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
CORONA-NEDGANG: Færre tar toget etter FHIs nye anbefalinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har vært en markant nedgang i antall togpassasjerer fra tirsdag til onsdag. Vi har ikke tellingene klare, men det visuelle inntrykket er tydelig, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til Romerikes Blad.

God plass

Foreløpig har altså ikke selskapet konkrete tall, men baserer seg på observasjoner fra togpersonale, som rapporterer at de normalt overfylte lokaltogene på Romerike i dag har god plass.

Til NTB utdyper Lundeby at det gjelder i noen grad alle strekninger Vy kjører.

Tirsdag fortalte Vy på spørsmål fra Dinside om de vurderer tiltak for å forhindre corona-smitte, at de følger de rådene som gis av Folkehelseinstituttet og norske myndigheter, og at det ennå ikke har kommet spesifikke råd angående kollektivtransport.

- Innser ikke alvoret

Under pressekonferansen til helsemyndighetene tirsdag, uttalte Folkehelseinstituttet at de anbefaler at større arbeidsplasser innfører hjemmekontor for å redusere trykket på kollektivtransporten i rushtida.

Dag Jacobsen, som er leder for medisinsk intensivavdeling ved Ullevål sykehus, uttalte nylig til NRK at busser og trikker må begrenses og gå halvfulle. - Jeg tror ikke folk innser alvoret i hva vi står overfor. Det skjer coronasmitte i Oslo på kjøpesenter og på busser nå. Da må man ta grep, sa Jacobsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer