Bergensbanen på anbud

Vy vant: Dette blir nytt

Trafikkpakke Vest, som omfatter flere populære og trafikkerte togstrekninger, er tildelt Vy. De lover en rekke forbedringer i togtilbudet til de reisende.

VANT PÅ PRIS OG KVALITET: Vy gikk seirende ut av anbudskonkurransen om Bergensbanen og flere andre togstrekninger på Vestlandet. Bldet er fra Myrdal stasjon langs Bergensbanen. Foto: Marianne Løvland NTB scanpix.
VANT PÅ PRIS OG KVALITET: Vy gikk seirende ut av anbudskonkurransen om Bergensbanen og flere andre togstrekninger på Vestlandet. Bldet er fra Myrdal stasjon langs Bergensbanen. Foto: Marianne Løvland NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag vant Vy anbudskonkurransen om Trafikkpakke Vest, som omfatter togstrekningene mellom Oslo S og Bergen, Bergen, Voss og Myrdal, samt Bergen og Arna.

Jernbanedirektoratet annonserte at Vy slo svenske SJ og tyske Tide/Arrive på både pris og kvalitet, hvor pris ble vektet med 60 prosent tyngde og kostnader med 40 prosent.

- Det er en gledens dag i dag. Det er sånn at etter to andreplasser, er det tredje gang som gjelder. Vi har brukt tilbakemeldinger vi har fått i de foregående rundene konstruktivt, og har gått hjem og forbedret både tilbud og pris, og har nå endelig kommet til topps, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy til NTB.

Det er imidlertid ti virkedagers klagefrist på tildelingen.

Lover flere avganger

Fosen sier videre at Vy vil tilby flere avganger på Bergensbanen mellom Oslo og Bergen, og på Vossebanen mellom Bergen, Voss og Myrdal, tilpasset sesong og årstider, blant annet.

For pendlere er det også lagt opp til en markant økning i tilbudet mellom Arna og Bergen.

Det loves også bedre nattogtilbud, samt tilrettelegges det for bedre korrespondanse med Flåmsbana.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.