Weekendguide til Nice

- Og til venstre kan dere se en hundedritt-suger, roper guiden på utpust inniblant redegjørelser om katedraler og hoteller.

Publisert

Jeg hiver meg mot vinduet og strekker hals – for dette må jeg virkelig se. Guiden fortsetter ufortrødent med mer inngående forklaringer om hundedritt:

- I Frankrike bor det 60 millioner franskmenn – og 10,7 millioner hunder. Hundedritt er et stort problem i Nice, så dere bør se dere for når dere er ute og går, forteller guiden videre.

Vi beundrer den fantastiske hundedritt-sugeren som kjører forbi oss på fortauet. Den ser ut som en ombygd scooter med en beholder bakpå, og en støvsugerslange festet til denne. Sjåføren på denne fantastiske farkosten kjører rundt på fortauene, og når han kommer til de lite delikate ekskrementene, setter han slangen over dem og de suges inn i beholderen.

Likevel: Etter å ha trampet Nice rundt et par ganger, ser jeg nødvendigheten av å advare dere med å se hvor dere trår …

Rent

Nice har selvsagt mye mer å by på enn dette. Men historien sier litt om den rensligheten som preger byen. Her blir gaterengjøring tatt på alvor – hovedgatene spyles rene hver natt, så her er det ikke mye skitt og søppel å spore.

Folksom turistby

Nice er Frankrikes femte største by, og det andre mest besøkte turistsenteret i landet. Byen har 345.892 innbyggere, og årlig invaderes den av over 3 millioner turister. Også flyplassen i Nice er av en anselig størrelse – den er faktisk den andre største flyplassen i Frankrike, med mer enn 8 millioner passasjerer i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer