West Coast National Park

West Coast National Park er ornitologens paradis, men se opp for strutsen.

Publisert
Sist oppdatert

Denne parken har et landskap man ikke venter å finne i Sør-.Afrika; Med sitt bølgende gress og busklandskap, drønnende hav og sandyner ligner det på vestlandske Jæren.

Se opp for strutsen

Parken har flotte turstier, og med unntak av strutsen, så er her ingen farlige dyr. Man er trygg bare den får leve i troen på at du er høyere enn den: En paraply med lue i været kan være redningen. Struts og andre strutselignende arter kan hakke og sparke mennesker i hjel. Ett til to mennesker møter denne skjebnen årlig på det afrikanske kontinentet.

Parken har et våtmarksområde med en lagune. Dette området er et viktig tilholdssted for sjøfuglen Oystercatcher. De vakre fuglene, Cape Gannets, hekker i store kolonier på noen små øyer som du kan få besøke. Du kan studere flamingoer og andre fugler på nært hold fra fuglehytter. Dette er ornitologens sanne paradis.

Travelt

Med bellggenhet bare 100 kilometer fra Cape Town er West Coast National Park populært. Det er flest besøkende i tiden da landskapet eksploderer i farger og bakken dekkes av et blomsterteppe: mai til august. Villblomstringen i naboparken Namaqualand National Park er flere steder oppført over ting du må ha opplevd før du dør. I den travleste perioden risikerer man følgelig å gå i kø. Følgelig stiger også entreprisene: Fra 15 kroner til 60 kroner for voksne og 30 kroner for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer