West Coast National Park

West Coast National Park er ornitologens paradis, men se opp for strutsen.

Publisert
Sist oppdatert
Sør-Afrikas Jæren.

Foto: Gry Gaard Foto: Gry Gaard
Sør-Afrikas Jæren.

Foto: Gry Gaard Foto: Gry Gaard Vis mer


Denne parken har et landskap man ikke venter å finne i Sør-.Afrika; Med sitt bølgende gress og busklandskap, drønnende hav og sandyner ligner det på vestlandske Jæren.

Se opp for strutsen

Parken har flotte turstier, og med unntak av strutsen, så er her ingen farlige dyr. Man er trygg bare den får leve i troen på at du er høyere enn den: En paraply med lue i været kan være redningen. Struts og andre strutselignende arter kan hakke og sparke mennesker i hjel. Ett til to mennesker møter denne skjebnen årlig på det afrikanske kontinentet.

Parken har et våtmarksområde med en lagune. Dette området er et viktig tilholdssted for sjøfuglen Oystercatcher. De vakre fuglene, Cape Gannets, hekker i store kolonier på noen små øyer som du kan få besøke. Du kan studere flamingoer og andre fugler på nært hold fra fuglehytter. Dette er ornitologens sanne paradis.

Travelt

Dette huset kan du leie i West Coast National Park.

Foto: Gry Gaard Foto: Gry Gaard
Dette huset kan du leie i West Coast National Park.

Foto: Gry Gaard Foto: Gry Gaard Vis mer


Med bellggenhet bare 100 kilometer fra Cape Town er West Coast National Park populært. Det er flest besøkende i tiden da landskapet eksploderer i farger og bakken dekkes av et blomsterteppe: mai til august. Villblomstringen i naboparken Namaqualand National Park er flere steder oppført over ting du må ha opplevd før du dør. I den travleste perioden risikerer man følgelig å gå i kø. Følgelig stiger også entreprisene: Fra 15 kroner til 60 kroner for voksne og 30 kroner for barn.

Er du romantisk av deg kan du bo i en husbåt, eller leie hus. Det er også mulig å bade i lagunen.

Klimaet i området rundt Cape Town er temperert, det vil si at det kan bli minusgrader om vinteren og kaldt på kvelden selv sommerstid. Værmeldingen melder både dag- og nattetemperaturer. Ta med en varm genser, innendørs oppvarming står ikke på listen over prioriterte fasiliteter.

  • Tilbake til innledningsartikkelen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer