Westin-hoteller lukter det samme

Alle hotellene har signaturduften «white tea».

LIK LUKT: Hotellkjeden Westin Hotels & Resorts har over 160 hoteller i 37 land, ifølge Wikipedia. Og alle lukter det samme.  Foto: westinaruba.com
LIK LUKT: Hotellkjeden Westin Hotels & Resorts har over 160 hoteller i 37 land, ifølge Wikipedia. Og alle lukter det samme. Foto: westinaruba.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om ikke alle hotellene fra Westin-kjeden er like, er det den samme duften som møter deg i det du ankommer hotellet.

– Alle Westin-hotellene lukter det samme, har Patrick Donovan, salgsdirektør for hotellkjeden Westin hotels & resorts på Aruba, fortalt DinSide.

Hotellene har nemlig et system som pumper duft ut ved ankomsthallen på hotellene dagen lang.

Verdens reneste hotell? Dette hotellet bruker ultrafiolett lys for å sjekke rensligheten

Skal få deg til å huske

Westins duft «white tea», altså hvit te, kommer fra duftprodusenten Scent Air, som har følgende motto:

«Lukt trigger minner, minner påvirker følelsene og følelsene skaper reaksjoner.»

Dermed er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor hotellet gjør dette - du skal umiddelbart kunne sniffe deg fram til at du befinner deg på et Westin hotell.

Nye duftlys: Selger hasjlys for 750 kroner

La hjemmet ditt lukte som Westin?

«Lukten er strategisk plassert ved inngangene for å hilse gjestene når de ankommer,» slik beskriver duftprodusenten Westins lukt på nettsiden sin.

I tillegg til å ta i bruk visuelle virkemidler som bilder, filmer og tekster, bruker Westin altså en duft for å skille seg ut. Som om det ikke er nok, lukter alt fra håndkler til sengetøy akkurat det samme. Du kan i tillegg dusje deg i den, siden hotellkjeden har sine egne white tea-baderomsartikler.

Og ja, du kan kjøpe baderomsartiklene om du ønsker det. I tillegg kan du også kjøpe en mini versjon av hotellets hvite te-duftevifte, for så å dynke hjemmet ditt i samme signaturduft. Så får må vel bare hotelledelsen håpe oppholdet er så bra, at minnene duften trigger er av det hyggelige slaget?

Mmmm, det lukter dritt. Eller jord, om du vil. Fragrance Library har dufter litt utenom det vanlige for folk og hjem.

Problematisk for astmatikere

Selv om noen er villig til å spraye hotellduft i hjemmet sitt, er det ikke alle som er like begeistret for denne hotellduften. For enkelte er det faktisk et problem.

En av nettsiden HotelChatters lesere skriver:

«Vær så snill og hjelp meg. Jeg dør: Jeg har astma og jeg begynner å gå tom fra steder jeg kan overnatte. Westin Hotels dynker hele lobbyen sin i billig parfyme, mens Ritz Carlton Miami Beach har billig parfyme i air conditionen på alle offentlige områder ... Og det er stadig flere hotell som gjør dette. »

Les også om Audis luktdetektiver: Sniffer på hver eneste komponent som planlegges brukt i nye Audi-modeller

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer