What is the goal?

Vi hadde hatt en dobbelttime om bakgrunnen for EU, med vekt på den franske presidenten Charles de Gaulles rolle. Etter nesten to hele klokketimer om deGoal, duGaul, deGool og TheGaulle, rekker blonde, bleke Sue opp hånden og spør: - But..., what is the goal?

Publisert
Sist oppdatert

Den gangen lo jeg godt, men etter hvert besøk på Paris-CDG gir dette egentlig absurde spørsmålet mer og mer mening.

- Charles de Gaulle: What is the goal?

Pen er den ihvertfall ikke, Paris' hovedflyplass. Og gjennom min 27-årige karrière som flypassasjer har jeg fortsatt ikke funnet noen flyplasser som er mer forvirrende og dysfunksjonelle. Den ser jo for såvidt litt spennende ut: En høy smultring, med rullende fortau i glasstunneller som går gjennom midten - for å komme seg mellom etasjene. Men der stopper altså spenningen. Og med en gang du er på innsiden, er det ikke mye som vitner at du er på vei til - eller fra - en av Europas vakreste byer. Her er det gammelt, slitt, skittent, ødelagt, fillete, bråkete og herjet.

Det er dessverre ikke så mange muligheter til å komme rundt et besøk på flyplassen heller, om man vil til Paris. Men det er jo ikke slik at en irriterende flyplass skal komme mellom meg og et besøk til Lysenes by.

Flyplassen er halve reisen

Så stod jeg der da, en sen kveld i mars, med kofferten i hånden og massevis av euro i vesken, og skulle finne et tog eller en buss til Paris. Jeg så meg rundt. Skilt for tog? Til venstre. Men der var det sannelig ombygging, og ingen tog, eller videre skilting til hvordan finne dem. Buss? Til venstre det og, men ingen adgang til perrongen. Hm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer