Whiskytur - ekte brunfarge i ferien

I Skottland får du verdens beste brunfarge på flaske. Den er minst tre år gammel, og er fullt ut et naturprodukt. Les om whisky og hvor du får de beste whiskyturene.

En milliard av disse blir eksportert ut av Skottland hvert år.
En milliard av disse blir eksportert ut av Skottland hvert år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Det er to regler som gjelder for whiskydrikking. Nummer én, drikk aldri whisky uten et glass vann ved siden av. Nummer to, drikk aldri vann uten et glass whisky ved siden av"

Skotte og komiker Chic Murray visste åpenbart hvor viktig whisky var for den skotske kulturarven.

Helt siden 1400-tallet har skottene produsert whisky av vann, gjær, bygg og torv. Og det med et hjerte og en sjel til sin drikk de færreste nasjoner har. Skottlands whiskyhistorie deler seg opp i mange faser, og den potente drikken har heller ikke alltid blitt kalt whisky. Da kelterne tok med seg destilasjonskunnskapene til landet i middelalderen, ble det kalt uisge beatha, eller livets vann.

Helt fra den gang til dags dato, har prinsippene for laging av livets vann vært de samme. I dag eksporteres hele én milliard flasker med skotsk whisky hvert år. Det finnes rundt 90 destillerier fordelt rundt i det grønne landskapet, og 42 av dem er åpne for allmennheten.

DinSide Reise var på plass i Edinburgh i sommer, og vi bestemte oss for å ta en kontrollert sving innom The Scotsch Whisky Heritage Centre. Senteret er plassert midt i tjukkeste turistkjernen av Edinburgh, og selv om dette ikke er det samme som å besøke et av de mange destilleriene, ga det oss en god introduksjon til whiskyverden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer