Whistler, for en neve dollar…

Verdens beste skisted vet å ta seg betalt. Heiskort, hoteller og restauranter gjør sitt ypperste for å knuse feriebudsjettet. Men må drømmeturen til pudderriket bli årets eneste ferie? Nei da, slik biter du tilbake. Gjør Whistler billig!

Deilig med et boblebad etter en lang dag på fjellet.
Bilde: Ståle Dybsjord
Deilig med et boblebad etter en lang dag på fjellet.
Bilde: Ståle Dybsjord Vis mer
Publisert

Skiferien som egentlig skal være et lett avbrekk fra hverdagens kjas og mas, kan fort bli et kostbart og kortvarig eventyr. Trenger du ski? Du må i hvert fall ha heiskort, et sted å sove og litt mat og drikke i ny og ne. Dette koster, i sær dersom du befinner deg i Whistler i Canada, som regnes som et av verdens beste skisteder.

Problem nummer en: Dyre heiskort

Et heiskort i Whistler koster skjorta, rett og slett. Planlegger du å kjøre fem av seks dager må du ut med om lag 1.900 kroner, 12 av 14 dager kommer på kr 3.800. Ikke langt fra prisen for et sesongkort i våre hjemlige trakter. Rabatten for å kjøpe flere dager i strekk er knapt verd å nevne; du sparer maks seks dollar per dag!

Løsningen er enkel og har navnet express card. Et ekspresskort er på tross av navnet ikke et kredittkort, men et kort som gjør at ditt kredittkort belastes for hver enkel heistur. En mellommann på kortfronten med andre ord. Express card selges for rundt kr 400, men ikke i heisanlegget. Prøv sportsbutikkene i byen eller duty-free butikken bak restauranten Longhorn.

Med et ekspress kortet får du første dag gratis samt et avslag på mellom kr 50 - 250 dagen avhengig av om det er høysesong eller lavsesong. I tillegg får du en rekke tilbud på hoteller, skiutleie og skiundervisning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer