Whistler: Verdens beste skisted?

Det er fortsatt vinter og skiene skal frem fra skapet. Skal du være trendy i år dropper du alpene og hytta på fjellet, og lar turen gå til de siste innen skisport: Whistler i Vancouver, Canada. DinSide har testet det nye in-stedet.

Snowboarder: Ståle Dybsjord
Bilde: Christian Løverås
Snowboarder: Ståle Dybsjord
Bilde: Christian Løverås Vis mer
Publisert

Whistler mountain og Blackcomb ligger på Canadas vestkyst to og en halv times kjøring nord for Vancouver. De to fjellene ligger knyttet til hverandre via en gondol som løper ut fra Whistler Village. Til sammen er Whistler og Blackcomb et av Nord-Amerikas største skisteder.

Terrenget i fjellet er godt utnyttet, og flere heiser er lagt opp slik at man skal kunne komme seg ut ’backcountry’ uten å måtte betale for et helikopter eller traske bena av seg. Litt gåing kan det bli, spesielt hvis du kjører snowboard. Til gjengjeld finner du lett fantastiske puddersteder og urørte spor flere dager på rad.

Ikke noe for smalhans

At Whistler er et anerkjent skisted er det ingen tvil om, og de vet å utnytte det.For det er dyrt. Alt er utrolig dyrt. Heiskortene er dyre, det finnes så og si ikke billige steder å bo, og maten er likeens. Spiser du ute på restaurant er prisene faktisk som hjemme i Norge.

Heiskortet i seg selv koster skjorta. $67,- CAD (ca 370,-) per dag er en utgift som svir, og selv med flerdagers kort sparer du ikke mer enn lusne 5-7 dollar dagen. Et ukes kort koster ca $ 369 CAD (ca 2000,- NOK).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer