Wien - Europas mest elegante by

Se hva du bør få med deg i Østerrikes hovedstad.

Det er ikke noe slinger i valsen når man er på kafé i Wien. Foto: Wien Toruismus/Peter Rigaud
Det er ikke noe slinger i valsen når man er på kafé i Wien. Foto: Wien Toruismus/Peter Rigaud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva assosierer du med Wien? Jeg vil tippe du kommer på ord som wienervals, nyttårskonsert, wienerschnitzel, klassiske kafeer, kaker (spesielt sachertorte) ...

Wien er ikke en storby vi nordmenn reiser til i samme grad som København, London, Paris osv., men har du ikke vært her ennå, bør du absolutt vurdere det. Wien er en by jeg vil reise tilbake til. Det fant jeg kjapt ut da jeg elvecruiset jeg var med på i høst hadde et stopp her, og jeg fikk en dag i byen. Jeg fikk bare en liten smakebit av hva byen har å tilby, så neste gang blir det en langhelg.

Østerrikes hovedstad har en mektig historie, da den en gang var hovedstaden i det østerrikske imperiet, og Europas knutepunkt. Det merkes også i dag. Byen er full av storslagne bygninger, brede gater, vakre parker og kirker.

En pen by

I bysentrum er de fleste av de flotte bygningene fra 1800-tallet bevart. Å gå rundt i Wien er rett og slett en fornøyelse for øyet. I Innere stadt ligger lekre merkebutikker og små spesialforretninger på rekke og rad. ja, det finnes kjedebutikker her også, men selv H&M-butikken er en fryd for øyet (se bilde i bildespesialen). Wien er en by du nesten føler at du bør pynte deg for når du skal rusle rundt. Det føler mer riktig med pene sko og en stilig kåpe eller frakk enn joggesko og allværsjakke, i hvert fall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer