Wizz Air satser i Norge

Billigflyselskapet Wizz Air starter tre innenlandsruter i Norge. Dette bør du vite om avgiftene, prisene og reisene.

LAVPRISFLY: Wizz air har flydd til flere norske flyplasser tidligere - men da mest til Polen og andre land øst i Europa. Foto: Avinor
LAVPRISFLY: Wizz air har flydd til flere norske flyplasser tidligere - men da mest til Polen og andre land øst i Europa. Foto: Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelige tider for flybransjen i hele verden. Her i Norge har flytrafikken ved Oslo lufthavn falt med 60 prosent i forhold til et normalår og de planlegger for drift med halv kapasitet utover høsten og vinteren.

Wizz Air er imidlertid et av selskapene som synes å ha klart seg bra så langt under pandemien. De har allerede annonsert at de åpner en ny rute i vinter, Oslo- St. Petersburg (første avgang 15. desember) - og i september lanserte de en ny base og stor satsing på innenlandsflyginger i Italia.

Nå vil de gjøre en liknende innenlands-satsing i Norge.

Oppdatert tirsdag 6. oktober kl. 13.20:

Wizz Air annonserer i dag at de vil åpne tre innenlandsruter i Norge:

  • Oslo lufthavn-Bergen
  • Oslo lufthavn-Trondheim
  • Oslo lufthavn-Tromsø

Alle rutene vil starte 5. november, og prisene vil starte på 199 kroner.

Det skal være fire daglige flyginger til Trondheim og Bergen, og to daglige til Tromsø.

József Váradi, grunnlegger og administrerende direktør i Wizz Air, sier på pressekonferansen at de håper å bli godt mottatt av forbrukerne og at de ønsker å komme med et alternativ i det norske markedet, og bryte monopolet som SAS og Norwegian har hatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer