Wizz Air satser i Norge

Billigflyselskapet Wizz Air starter tre innenlandsruter i Norge. Dette bør du vite om avgiftene, prisene og reisene.

LAVPRISFLY: Wizz air har flydd til flere norske flyplasser tidligere - men da mest til Polen og andre land øst i Europa. Foto: Avinor
LAVPRISFLY: Wizz air har flydd til flere norske flyplasser tidligere - men da mest til Polen og andre land øst i Europa. Foto: Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelige tider for flybransjen i hele verden. Her i Norge har flytrafikken ved Oslo lufthavn falt med 60 prosent i forhold til et normalår og de planlegger for drift med halv kapasitet utover høsten og vinteren.

Wizz Air er imidlertid et av selskapene som synes å ha klart seg bra så langt under pandemien. De har allerede annonsert at de åpner en ny rute i vinter, Oslo- St. Petersburg (første avgang 15. desember) - og i september lanserte de en ny base og stor satsing på innenlandsflyginger i Italia.

Nå vil de gjøre en liknende innenlands-satsing i Norge.

Oppdatert tirsdag 6. oktober kl. 13.20:

Wizz Air annonserer i dag at de vil åpne tre innenlandsruter i Norge:

  • Oslo lufthavn-Bergen
  • Oslo lufthavn-Trondheim
  • Oslo lufthavn-Tromsø

Alle rutene vil starte 5. november, og prisene vil starte på 199 kroner.

Det skal være fire daglige flyginger til Trondheim og Bergen, og to daglige til Tromsø.

József Váradi, grunnlegger og administrerende direktør i Wizz Air, sier på pressekonferansen at de håper å bli godt mottatt av forbrukerne og at de ønsker å komme med et alternativ i det norske markedet, og bryte monopolet som SAS og Norwegian har hatt.

Wizz Air skal ha en ny base ved Oslo lufthavn, hvor de vil ha stasjonert to fly.

Han ønsker det nye, norske flyselskapet lykke til.

Billettene er ute

Det er allerede åpnet for billettbestilling på de nye innenlandsrutene. Fra det vi kan se, betyr fire daglige flyginger til Trondheim og Bergen at det er to flyginger nordover eller vestover og to retur på samme strekning.

Til Tromsø er det på samme måte snakk om en flyging nordover og en sørover.

Flygingene går foreløpig ut på morgen/tidlig ettermiddag på strekningen Oslo-Trondheim, og morgen/ettermiddag på strekningen til Bergen.

Oslo-Tromsø går på kveld.

Det ser foreløpig ut til å være billetter tilgjengelig til 199 kroner på de fleste avgangene.

Du kan betale deg opp til mer bagasje og mer fleksibilitet, bedre fordeler etc., ved å betale for en annen billettype. Det koster 715 kroner for billettklasse Go og 993 for billettkategori Pluss.

Du kan lese mer om billettkategorier, begrensninger og tillegg for bagasje etc., lenger ned på siden.

Wizz Air og norske utenlandsruter

Det ungarske flyselskapet Wizz Air har allerede vært etablert på flere norske flyplasser, med hovedtyngde på ruter til Polen, Estland, Litauen - men også til Serbia, Makedonia, Ungarn, Romania, Russland, Østerrike og London.

De har flyginger fra Ålesund, Bergen, Molde, Trondheim, Bodø, Haugesund, Tromsø, Stavanger, Oslo - og flest ruter har de tradisjonelt hatt fra Sandefjord Torp.

Dette er Wizz Air

Wizz Air er det tredje største lavprisselskapet i Europa, etter Ryanair og EasyJet. Selskapet er fra Ungarn og startet opp i 2004. I 2019 hadde de flydd 200 millioner passasjerer.

De har 710 ruter og flyr til 151 flyplasser i 44 land. Ifølge selskapet har de 120 fly med en gjennomsnittsalder på 4,7 år. Wizz Air flyr både til store, regionale flyplasser og til mindre flyplasser.

Dette er prisene

Priser varierer selvsagt med tilbud og etterspørsel. Wizz Air er et billigflyselskap, i likhet med Ryanair. Prisene kan variere, men her er noen priseksempler akkurat nå.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Legg merke til prisforskjellene på de ulike billettypene Basic, Go og Plus - som du kan se nærmere forklart nedenfor.

Billettene, avgiftene, bagasjen, vilkårene: Dette må du vite om å reise med Wizz Air

Prisene: Flybillettene er annonsert med priser for reiser en vei og som inkluderer skatter, avgifter og andre ikke-valgfrie pristillegg.

Priseksempler Wizz Air

Reise Dato Basic Go Plus
Torp-Riga16.okt169597806
Oslo-St.Petersburg19.des2499371215
Oslo-Wien20.des66912851544
Oslo-Wien10.okt219719971
Trondheim-Riga04.des219719971
Ålesund-Gdansk16.okt88916331921
Bergen-Warszawa05.des3099131209

Prisene er innhentet 6.oktober. Med forbehold om feil og endringer.

Lås prisen: Du kan «låse prisen» du får opp ved et billettsøk, i 48 timer. Dette koster 70 kroner.

Håndbagasje I: I den laveste prisen er det kun inkludert ett kolli håndbagasje: Den kan være 40 x 30 x 20 cm, og maks 10 kilo - og den må få plass under setet foran deg.

Håndbagasje II: Dersom du ønsker å ta med to kolli håndbagasje, for eksempel om du har ei veske eller sekk - og ønsker å ta med en koffert eller bag i tillegg, må du betale ekstra for dette: Da må du lege til dette i bookingen og betale for «Wizz priority». Den ekstra håndbagasjen kan måle 55 x 40 x 23 cm. Priority koster 5-35 euro ved kjøp på nett før avreise. Det koster 20 euro ved kjøp på flyplassen.

Innsjekket bagasje: Du kan betale for innsjekket bagasje: Du kan sjekke inn inntil seks kolli per passasjer, og kolliene kan være 10, 20 eller 32 kilo. De kan være inntil 149 x 119 x 171 cm.

Bagasjegebyr: Bagasjegebyrene varierer med høysesong og lavsesong. Eksempelvis koster ett kolli på 10 kilo (innsjekket) 9-47 euro i lavsesong og 13-57 euro i høysesong.

Priseksempel bagasjegebyr: Torp-Riga 16. oktober: Det koster 165 kr en vei for 10 kg innsjekket bagasje. 20 kg koster 205 kr en vei. 32 kg koster 325 kr en vei.

Spesialbagasje: Det er ekstra avgifter for spesialbagasje/sportsutstyr. For eksempel koster det 470 kr en vei Torp-Riga, om du vil ha med ski, golfbag, sykkel e.l.

Billett-typer: Det er tre billettkategorier: Basic, Go og Plus. I «Basic» er det kun minste håndbagasje (under setet foran) og innsjekking på internett. I «Go» er det i tillegg ett ekstra kolli håndbagasje, innsjekket bagasje, setevalg og prioritert boarding. I «Plus» er det alt dette og enda mer bagasje og andre fleksible løsninger.

Sitte sammen: Dersom man ønsker å være garantert å sitte sammen, er gebyret 6 euro per passasjer.

Småbarn: Småbarn under 2 år betaler 30 euro for reisen, og sitter da på en voksens fang.

Spesialbagasje for småbarn: Ett kolli i form av sportsvogn / sammenleggbar barnevogn kan sjekkes inn gratis for hvert småbarn.

Barnebillett: Barn 2-14 år kan kun reise i følge med en voksen over 16 år - og barn betaler voksenbillett.

Boarding for barnefamilier: Barnefamilier som reiser med spedbarn (barn under 2 år) får gratis prioritert ombordstigning. De kan også ta med ett ekstra kolli håndbagasje (veske/laptop, etc.).

Kundeklubb: De har en kundeklubb som gir rabatter på billettpriser og bagasjeavgift. Medlemskapet har en årlig medlemsavgift.

Mellomlandinger? De tilbyr ikke gjennomgående reiser - så reiser med mellomlandinger medfører at du selv må sørge for å sjekke inn bagasje mellom hver flyging - og du må sørge for god nok tid på mellomlandingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer