Lavprisflyselskap Oslo Lufthavn

Wizz Air til Oslo Lufthavn

Ryanair og easyJet får selskap av et nytt lavprisflyselskap på Oslo Lufthavn: Wizz Air.

WIZZ AIR SKAL FLY TIL GDANSK FRA OSLO LUFTHAVN: Wizz Air er siste tilskudd på stammen med lavprisflyselskap fra Oslo Lofthavn, sammen med Ryanair og easyJet. Foto: Wizz Air
WIZZ AIR SKAL FLY TIL GDANSK FRA OSLO LUFTHAVN: Wizz Air er siste tilskudd på stammen med lavprisflyselskap fra Oslo Lofthavn, sammen med Ryanair og easyJet. Foto: Wizz Air Vis mer
Publisert

4. april 2019 åpner Wizz Air en ny daglig direkterute fra Gdansk til Oslo Lufthavn.

Dette er det siste tilskuddet på et økende antall lavprisflyselskaper fra Oslo Lufthavn.

Flere nye lavprisflyselskaper til Oslo Lufthavn

Fra tidligere å ha hatt fokus på de mindre og rimeligere flyplassene i Norge, startet Ryanair i 2016 flyginger fra Norges hovedflyplass. Og der har de blitt.

I august i år kunne OSL ønske easyJet velkommen, som sammen med Ryanair er de største lavprisflyselskapene i Norge.

Nå får de altså selskap av ungarske Wizz Air, som fra før har 31 lavprisruter fra åtte flyplasser i Norge.

- Vi ønsker et rutetilbud fra Oslo Lufthavn som styrker norsk konkurransekraft innenfor reiseliv og næringsliv og denne ruten tror vi bidrar til dette! At flere flyselskaper i lavprissegmentet synes vi er en attraktiv flyplass synes vi er bra og styrker troen vår på at både Oslo og Norge virkelig har blitt oppdaget i den store verden, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo Lufthavn, til Dinside.

- Gdansk er et viktig knutepunkt

- Vi ser fram til å ta imot Wizz Air på sin første flyging fra Gdansk her på Oslo Lufthavn. Gdansk er et viktig transportknutepunkt nord i Polen og vi er veldig glade for at Wizz Air nå lanserer en helårsrute til Norges hovedflyplass, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo Lufthavn, til Dinside.

Per i dag er det kun Norwegian og SAS som flyr direkte til Gdansk.

- Ruten vil gi en ekstra setekapasitet på 130.000 seter og vi har store forventninger til at ruten blir et godt tilskudd til vårt rutetilbud. Den vil bidra til å styrke Oslo Lufthavn posisjon som et internasjonalt knutepunkt, vil bidra til økt konkurranse og vil være samfunnsøkonomisk viktig. Vi gleder oss til et fruktbart samarbeid, sier Westher Andersen videre.

Ruten mellom Gdansk og Oslo Lufthavn skal opereres av en Airbus A320 og billettene er i salg nå.

- Vi er veldig glade for å legge til en ny rute fra Gdansk til Oslo Lufthavn. Vår nye lavprisrute vil gi et praktisk og rimelig reisealternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende, sier Andras Rado, kommunikasjonssjef hos Wizz Air.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer