World cup - for første gang i Norden

Fra 18. til 21. februar skal World Cup Ski Cross arrangeres på Voss.

Klarer du dette trikset?  Foto: Zoomgoto.com/Voss
Klarer du dette trikset? Foto: Zoomgoto.com/Voss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Voss har arrangert Freestyle FIS World Cup i flere år, men nå er det første gang i Norge det blir arrangert World Cup i Ski Cross. I løpet av tre hektiske dager vil det være konkurranser i både Ski Cross og kulekjøring.

Det er 250 uttøvere som deltar totalt, mens 150 av disse deltar i Ski Cross konkurransene. Ski Cross vil være en Ol-gren fra 2010.

De hundre som deltar i kulekjøringskonkurranser skal være i Kari Traa sitt renn på lørdag. Hun vil også være bakkesjef på fredag.

Hva er Ski Cross?

- I et Ski Cross renn er det doserte svinger, hopp og kuler. Du skal være mest mulig fri i løypa, sier Asbjørn Skorpen, bakkesjef i Voss Fjellandsby, til DinSide.

Konkurransen blir arrangert i Voss Fjellandsby i Myrkdalen. Myrkdalen ligger rundt 25 minutters kjøretid utenfor Voss sentrum.

Åpnings- og medaljeseremoniene blir holdt i Voss sentrum. I finalen vil det stå igjen fire uttøvere. Det blir rankert vinnere fra en til åtte.

Storstilt fest

For å delta i Ski Cross-rennet må du være kvalifisert. Det er de beste fra hvert land som får konkurrere. Nå står det 15 nordmenn på listen, men Skorpen regner med at det vil bli opptil 20 stykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer