World cup - for første gang i Norden

Fra 18. til 21. februar skal World Cup Ski Cross arrangeres på Voss.

Klarer du dette trikset?  Foto: Zoomgoto.com/Voss
Klarer du dette trikset? Foto: Zoomgoto.com/Voss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Voss har arrangert Freestyle FIS World Cup i flere år, men nå er det første gang i Norge det blir arrangert World Cup i Ski Cross. I løpet av tre hektiske dager vil det være konkurranser i både Ski Cross og kulekjøring.

Det er 250 uttøvere som deltar totalt, mens 150 av disse deltar i Ski Cross konkurransene. Ski Cross vil være en Ol-gren fra 2010.

De hundre som deltar i kulekjøringskonkurranser skal være i Kari Traa sitt renn på lørdag. Hun vil også være bakkesjef på fredag.

Hva er Ski Cross?

- I et Ski Cross renn er det doserte svinger, hopp og kuler. Du skal være mest mulig fri i løypa, sier Asbjørn Skorpen, bakkesjef i Voss Fjellandsby, til DinSide.

Konkurransen blir arrangert i Voss Fjellandsby i Myrkdalen. Myrkdalen ligger rundt 25 minutters kjøretid utenfor Voss sentrum.

Åpnings- og medaljeseremoniene blir holdt i Voss sentrum. I finalen vil det stå igjen fire uttøvere. Det blir rankert vinnere fra en til åtte.

Storstilt fest

For å delta i Ski Cross-rennet må du være kvalifisert. Det er de beste fra hvert land som får konkurrere. Nå står det 15 nordmenn på listen, men Skorpen regner med at det vil bli opptil 20 stykker.

Rennet blir vist på tv.

Fylt med action

Skorpen oppfordrer publikum til å komme og se Ski Cross.

- Jeg vet det kommer til å bli spennende og fylt med mye action. Ski Cross er en veldig artig gren. Det kommer til å skje noe hele tiden. Vi har varmestuer og en lokal kokk stiller opp for å lage Myrkdalenwok, sier han.

Har du bestemt deg for å dra, og er på utkikk etter overnatting burde du være rask. Det har allerede begynt å fylle seg opp i Vossabygda. Skorpen foreslår at du ringer rundt i Voss for å få deg et overnattingssted.

hjemmsiden står det at det blir Freestyle Party i Vossasalen lørdag 21. februar. alle over 20 år kan delta, og det blir Kari Traa/Bula moteshow og musikk fra Molly Gogo og At Least We Have A Band. Du kan bestille billetter til festen, fra torsdag 12. februar.

I bildespesialen har vi tatt med bilder fra freestylerenn i 2007, for å gi en liten smakebit.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer