Reisekåring:

Wow - vi slår Mauritius

Derfor bør du velge norgesferie i 2022.

Norgesreklame: Kandal i Nordfjord er avstikkeren nesten ingen kjenner til. Kanskje noe for neste års norgesferie? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Norgesreklame: Kandal i Nordfjord er avstikkeren nesten ingen kjenner til. Kanskje noe for neste års norgesferie? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det har vært trist at du ikke har fått reise til utlandet under coronapandemien?

Da kan det være greit å vite at du bor i ett av verdens beste reiseland og det er bare å starte planleggingen av norgesreiser for 2022

I alle fall ifølge reisenettstedet Lonely Planet som plasserer Norge på 10-på-topplista over de beste landene å reise til i 2022.
Bare Cook Island er foran Norge på lista.

Jubel og glede

- Vi er så stolte! Å bli løftet opp og fram av Lonely Planet er verdt mye. Det er et globalt samfunn med turister som er opptatt av bærekraftige opplevelser - og når de anbefaler Norge – da lytter en stor skare av reiselystne over hele verden på dem, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge, etter at Norge blir foretrukket som reisemål grunnet satsing på bærekraft og høy wow-faktor.

Disse 20 norske destinasjonene er godkjent i «merkeordningen bærekraftige reisemål» i Norge.

Topp 10 land:

  1. Cook Islands
  2. Norway
  3. Mauritius
  4. Belize
  5. Slovenia
  6. Anguilla
  7. Oman
  8. Nepal
  9. Malawi
  10. Egypt
STRØMFORBRUK: Med disse enkle grepene kan du "hacke" ditt eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Anbefaler Norge

Denne uken offentliggjør Lonely Planet listen med ti land, byer og regioner de anbefaler å reise til neste år. Det er 17. året på rad Lonely Planet lager en slik oversikt over verdens beste reisemål.
Og i en tid med stadig mer fokus på overturisme har Lonely Planet
lagt vekt på bærekraftige reiseopplevelser, som sørger for at turister skal ha en positiv påvirkning på de stedende de besøker.

Helt på topp troner et av verdens minste land The Cook Islands, Norge kommer som nummer to og bak oss følger Mauritius.

- En anerkjennelse som dette er som et kraftig heiarop vi tar med oss på veien videre. Det gjøres utrolig mye god innsats på alle nivåer i norsk reiselivsnæring knyttet til bærekraft – og det er takket være denne felles innsatsen at Norge i dag får denne hedersbetegnelsen av Lonely Planet, avslutter Bratland Holm.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer