Yrende kulturby

Som europeisk kulturby 2000 setter Helsinki opp en rekke konserter, danse- og teaterforestillinger. Rekker du ikke disse, foreslår vi fem ting du bør få med deg på Helsinkituren i høst.

Publisert

Sauna Bar

Man kommer ikke utenom. De fleste er kjent med at det finnes badstue i et hvert finsk hjem. Sauna Bar har to store badstueanlegg med alle tilhørende fasiliteter. (Suomen Eerikinkatu 27, + 358-9686 5550) Kulturbyprosjektet anbefaler hver måned en :kulturby-badstu.

Kiasma

Moderne museum i moderne innpakning. (Mannerheiminaukio 2, tlf. + 358-9173-361)

Shop until you drop

Helsinkis handelsstorstue Stockmann, har det meste, men er ikke spesielt rimelig. (Stockmann, Alexandersgatan 52, tlf. + 358-91211) Akademiske bokhandeln er tegnet av den legendariske arkitekten Alvar Aalto. Bokhandelen har en stor avdeling med fristende engelskspråklige bøker (Centralgatan 1 +358-9121 41). Få også med deg det litt spesielle Kiseleffs Hus i Alexandersgatan 28, som blant annet har særegne leker.

Finlands nasjonalopera

I høst vises Shakespeares En midtsommernattsdrøm. Nærmere jul settes Tornerose opp som ballett på operaen (Helsingegatan 58, tlf. + 358-(0)9 4030 2211).

Domkirken

Kirken som Tsar Alexander fikk satt opp, er must. Nærmere jul settes det opp konserter. Her blir også en juleutstilling, Julekrybbene fra Krakow (Unionsgatan 29).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer