Land med zika

Zika: Advarer gravide mot å reise til Thailand

Nå advarer Folkehelseinstituttet gravide mot å reise til Thailand og Filippinene. Se også i hvilke andre land det har vært utbrudd de siste månedene.

ZIKA I THAILAND: Er du, eller planlegger du å bli gravid den nærmeste tida, bør du unngå å reise til Thailand. Foto: NTB SCANPIX
ZIKA I THAILAND: Er du, eller planlegger du å bli gravid den nærmeste tida, bør du unngå å reise til Thailand. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Zika-viruset har vært mye omtalt i mediene etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) i februar uttalte at de erklærer zika-viruset som en potensielt global krise.

Vurderer du å reise utenlands, er det greit å være klar over på hvilke reisemål det er zika-utbrudd, og hvor du risikerer å bli smittet, ikke minst hvis du er eller planlegger å bli gravid.

Under finner du en oversikt over hvilke land det faktisk gjelder. Nytt den siste måneden er at antallet rapporterte tilfeller i Thailand øker.

LES OGSÅ: Reise til USA? Nå er det dyrere enn Norge

Flere rapporterte tilfeller i Asia

Hovedsaklig har det vært land i Nord- og Sør-Amerika som har vært rammet av utbrudd av zika-viruset, viser informasjon fra Folkehelseinstituttet (FHI) og WHO.

Samtidig melder Folkehelseinstituttet (FHI) at de på bakgrunn av økt antall rapporterte tilfeller av zikavirus i Thailand og Filippinene nå fraråder gravide å reise til disse landene.

Også personer som nylig har oppholdt seg i Thailand og Filippinene bør ta forholdsregler etter hjemkomst.

Under finner du en oversikt over hvilke land som er rammet av zika-utbrudd:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer