FIRE nye HANNE-HARLEM-SKANDALER

DENNE UKA: 4 nye HH skandaler (H. Harlem 4)Beklager, men ROSENBORG-Nøtta må (alle dere fotballfans?) vente med. Den kommer KANSKJE Under 71? For JstsMnstrn TVINGER oss til å ta opp de nyeste utspilla hennes. I dag - mer om NY forhåndsdømming av JON JOHANSEN - og LinuxBandittene!

Hanne Harlem 4

Denne uka SKULLE vi hatt en Hyggelig Liten Polemikk om ROSENBORG ... men det gikk ikke ...

For JustisMnstrn, Hanne Harlem, fortsetter å tvinge meg til å skrive kommentarer om det hun, og hennes (våpendrager? Bakdame? Onde Ånd?) DataKrimSjef i Økokrim I.M. Sunde finner på.

Ikke mer om det her, det står nedafor ...

Men ettersom jeg nå tror (frykter!) at å skrive om Hanne Harlem blir ei langvarig affære, gir jeg fra nå av HH-artiklene egne nummer:

HH-1 Steinen 56
HH-2 Steinen 57
HH-3 Steinen 58

I dag kommer
HH-4 Steinen 70

Og, (om ikke ØkoKrim eller andre Skumle Krefter kommer & tar meg først?) HH-5 blir Steinen 71.

(Skrivi for Steinen og langt ut på Nettet første gang 2000-09-15)


FIRE nye HANNE-HARLEM- SKANDALER

Hanne Harlem har fått mye bank av meg i år. Det er fordi jeg syns hun virker som en justisminister med skumle, autoritære trekk.

Jeg skulle GJERNE få bekrefta at jeg tar feil! Hvis noen (snille mennesker i eller utafor ArbeiderPartiet - evt i Deptet, hennes medarbeidere, eller HH sjøl!) kan overbevise meg om at hun IKKE mener det jeg TROR hun mener, skal jeg SKRIVE at jeg tok feil,

Til nå har kritikken handla om DataJuss - i hvert fall i SNEVER forstand. Skjønt sakene jeg har tatt opp, der hun bl.a. stiller seg bak rassia i heimen og beslag av datutstyr (? - fx MobbTelefonLADEREN til Jon Johansen) har åsså videre betydning for den individuelle rettssikkerheta i Norge.

Hanne Harlem kan gjøre riktige ting ...

La oss derfor, for balansens skyld, ta opp to initiativer det kan være grunn til å ROSE Mnstrn for:

+ Kvinnefronten og andre organisasjoner har tatt opp at injurielova nå gjør at mulige vodtektsmenn, som IKKE blei dømt skyldige i retten, faktisk kan saksøke og få erstatning av voldtektsofre. HH har gått inn for å forandre lova for å hindre det.

Bra, mener jeg (sjøl om jeg ikke har sett endringsforslaget, og derfor veit hvor godt det er).

+ HH deltok på folkemøtet mot nynazismen 2000-08-19.

Åsså bra. (Sjøl om hennes holdninger i noen ANDRE saker (fx utvisningssaka mot den Chilenske kvinna Sofia ikke er helt står i stil med dette.)

Jeg skriver dette for å få fram at vi kritiserer ikke HH ut fordi vi ØNSKER å forfølge henne! Vi kan GODT skrive positivt om henne - HVIS hun gir oss gode GRUNNER til det!

... Men hun FORTSETTER å forhåndsdømme Jon Johansen

Problemet er at hun FORTSETTER å gjøre sånt som vi mener truer allmennhetens interesser.

ETTER at vi kritiserte henne sist (Under Steinen 56-57-58, juni 2000), har'e dukka opp FIRE nye skandaløse utspill fra Henne og Deptet (som JEG har registrert)!

TRE av dem handler om data. ETT handler IKKE om data men ...

Men la oss begynne med begynnelsen:

FØRST departementets famøse høringsnotat "Strategi for forebygging av IKT-kriminalitet blant barn og unge".

I det har vi registrert TO Fæle Flauser (foreløpig?):

1!) Der GJENTAS - klart og tydelig - forhåndsdommen mot Jon Johansen, til tross for at HH offentlig stadig sier at hun ikke tar "standpunkt i saken".

Sjekk dette sitatet fra kapitlet Situasjonsbeskrivelse:

"Status blant kamerater er et viktig element i datamiljøene. Fra internett kan det lett kopieres ferdigprogrammerte "script", og med slike verktøy er det mange som ønsker å utfordre sikkerheten i ulike datasystemer. Den som klarer å passere brannvegger og andre sikkerhetsforanstaltninger, oppnår anseelse blant kamerater. Den som selv klarer å lage programmer som knekker sikkerhetskoder, når imidlertid høyest på rangstigen (jf. 15-åringen fra Lardal i Vestfold som i 199 bidro til å knekke sikkerhetskoden til DVD-plater)."

LinuxBanditter!

La MEG gjenta at JJ er IKKE DØMT. Datamiljøer og jurister er UENIGE om han har gjort noe ulovlig. Norges ledende juridiske ekspert på området, Professor Jon Bing, har laga ei utredning der han konkluderer med at det er godt mulig at JJ IKKE KAN DØMMES.

LIKEVEL fortsetter HH gjennom OFFISIELLE SKRIV fra deptet å SLÅ FAST at JJ er en kriminell hacker! Dette er en rein skandale, og viser at HH ikke forstår betydninga av et strengt skillet mellom domstol, politi og departement i våre demokratiske tradisjoner.

Rett etter det vi alt har sitert, FORTSETTER det famøse notatet med SKANDALE NR 2!) et grovt usant angrep på programmet LINUX og dets stadig voksende gruppe brukere!

For folk med normale huer kan logikken virke vanskelig å forstå. Men det fins en INDRE logikk her: Jon Johansen er LINUXbruker! ("Skurk = JJ = LINUXbruker = LINUX er Kriminell Programvare"!)

"De noe eldre lærer seg etter hvert ulike operativsystem. Særlig er et operativsystem kalt Linux svært populært i ungdomsmiljøene. Det kommuniseres over internett og via E-post, News og samtaletjenesten IRC utveksles erfaringer og opplysninger om sårbarhet i datasystemer, gode "verktøy" mv. Nysgjerrigheten er stor, og søken etter nye utfordringer er hele tiden tilstede. I tillegg er Linux-miljøet tilhengere av åpne kildekode, dvs. fri tilgang til alt via nettet ..."

"I Fotball er det påbudt å score med henda ..."

Å gå grundig gjennom alt vanviddet i avsnittet ovafor krever mer plass enn jeg vil bruke her.

Men det er jo morro å peke på fx at LINUX er programvare som blir brukt bl.a. i mange BRANNMURER, og altså har stikk motsatt funksjon av det skriveren bak dette tullet later til å tro.

Og definisjonen av "åpen kildekode" = "fri tilgang til alt via nettet"(!)

- er visst ei sammenroting av "open source", "free software" (som definert av Free Software Foundation) - begge deler JURIDISK definerte begreper - gratis og/eller eiendomsløs programvare allment, og rein cracking, stjæling og hærverk -

- uten at forfatteren har forstått eller har greie på NOEN AV DELENE!

IBM, INTEL, NOKIA, ERICSSON og de andre PØNKERA!

Men det politiske hovedpoenget er at HHs lille departement i Norge beskriver en milliardindustri, LINUXbissniss, som omfatter nokså mange av verdens største dataselskaper (IBM, INTEL, NOKIA, ERICSSON, for ikke å nevne en drøss med NORSKE firmaer i startgropa) -

- som et UNGDOMSMILJØ som driver med kriminell virksomhet på Internett!

Følgen var raseri i LINUX-miljøet. Og noen må ha forklart justisMnstrn at dette var ei alvorlig blemme. For hun SVARTE faktisk organisasjonen NLC (Norwegian Linux Community) sånn:

"Departementet ser at formuleringene om operativsystemet Linux i strategiplanen har fått en utforming som kan lede til misforståelser.
Det har ikke vært departementets intensjon å gi negative karakteristikker av verken operativsystemet Linux eller brukerne av det. Omtalen av Linux vil bli gjenstand for revisjon før planen gis sin endelige form.

Med hilsen

SIGN

Hanne Harlem"(hele brevet HER)

HVEM er HHs RÅDGIVER i DataSpørsmål?

HH må altså bekrefte offentlig at "omtalen av LINUX" var tull. Det skal bli spennende å se åssen LINUX omtales NESTE GANG - etter at "omtalen" har vært "gjenstand for revisjon".

Det er fortsatt uklart for meg HVORFOR deptet mener at det er NØDVENDIG å omtale LINUX i et dokument om "Strategi for forebygging av IKT-kriminalitet blant barn og unge"? (BORTSETT FRA at Jon Johansen bruker LINUX, og i Deptet er det nå Politisk Korrekt å definere han som Den ArkeTypiske Unge DataKriminelle?)

Hvilke ANDRE programmer skal omtales i dette dokumentet, som "farlige for barn og ungdom"?

Men det VIKTIGSTE spørsmålet som henger igjen, er:

- HVEM skriver sånt vrøvl for Departementet i første omgang?

- HVORFOR bruker HH "ekspertise" som IKKE VEIT noe om data, til å SKRIVE om data? LINUX oppfattes av mange i bransjen som "verdens nest viktigste operativsystem" (bl.a. har topper i Microsoft karakterisert det som sin alvorligste utfordrer). Her skriver noen om LINUX som tydeligvis bare såvidt har HØRT om LINUX?

- HVA sier dette om den intellektuelle kvaliteten og disiplinen til JustisMnstrn og hennes rådgivere?

Jeg har tidligere advart de fornuftige folka som fins i departementet mot virkningene av å drive datapol'tikk på dette nivået.

Men vi har MER! Og de TO neste skandalene - hvorav bare EN handler om data - kommer Under NESTE Stein (71)!

tron øgrim


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer