Iridium (1) mellom ISBJØRNENE!

Denne uka: Iridium (1) mellom ISBJØRNENE!IridiumSatellittene blei NESTEN styrta i havet 9.august. Tøgrim er en av de FÅ tusen menn(esk)ene som fikk testa SatelittMobbSystemet før det blei skrota - på Svalbard i mai 1999! Ei Barsk Fortelling ...

TELEFONEN som BARE virka på SVALBARD

9. august 2000 skulle de ha styrta flere titalls Iridium-satelitter, verdi + 40 milliarder, brennende i havet. Det første systemet for MobbTelefon Overalt På Jorda Fra Himmelen er KONK. Flere ganger, ugjenkallelig(?) konk. INGEN vil kjøpe satelittene. (Riktignok har noen LinuxGærninger starta aksjon for å skrangle sammen gryn til å kjøpe dem til sitt SuperHæckerNettverk, men det gikk visst(?) ikke ...) All denna supre teknologien er altså MINDRE verdt på markedet enn den gamle bilen min! Nå blei LikBrenninga UTSATT i siste øyeblikk - igjen. (Men det ser dårlig ut. Og fortsatt kan en Inuit eller Blåhval eller annen innbygger av De Store Ødemarker der SatelittByggerne Mener at ingen bor, risikere å få et stk fin DataTekno hardt i skallen i løpet av år 00!) Åssen kunne en så FANTASTISK stor og FANTASTISK avansert investering gå så FANTASTISK gærent? DET er et spennende spørsmål - som IKKE bare er interessant når'e gjelder akkurat DENNE historia (TragiKommedien?) - - men ÅSSÅ når'e gjelder å vurdere de mange ANDRE systemene for SattMobb som folk investerer tungt i for tida - - og, mer allment, risken ved GigaInvesteringer i ALLEhøyteknologiske, GigaSystemer rundt årtusenskiftet. Til ære for gravølet, skal vi prøve å SVARE i tilsammen TRE Nøtter Under Steinen anna halvår 2000. Den første kommer HER, den neste under 67 - og den 3.? Følg med og se ... Les og gråt/le/lær! (Jeg meldte Iridium for Arne Jordamo i Telekom Revy sommeren 1999. Artikkelen som sto der (korta ned av meg) er under halvparten så lang som den som kommer her og under 67. Mange emner som er behandla her, er kutta ut der.) (Skrivi i mai 1999. Offentliggjort på Nettet første gang 2000-08-18)

MED ISBJØRNKØLLE PÅ SVALBARD

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer