Jobbene etter 2000?

DENNE UKA Arbeidera og DataRevolusjonen?Den moderne IndustriArbeiderKlassen OPPSTO med de to FORRIGE TeknoRevolusjonene. Hva skjer med den NÅ? Her er en 2000-spådom Tøgrim laga for LO-Aktuelt om fagforeninger & jobber framover ...

GRISEN før 1. mai 2000 ...

I 1. MaiSteinen 2000 legger vi ut ei nøtt Arbeidernes Faglige Landsorganisasjon (i de seinere år omdøpt til LO) -s blad

LO-Aktuelt

ba meg skrive i sitt SISTE nr i det FORRIGE årtusen. Der de ba meg se på hva som vil skje med JOBBENE, FAGBEVEGELSEN osv i det NYE hundreåret.

Det var et oppdrag jeg var glad for og stolt av. Både fordi hjertet mitt er der (til venstre!) hos ArbeidsFolka! (Og blodet mitt er RØDT!) Jeg syns disse spørsmåla er svært, svært viktige.

NettUtgava vår Under Steinen er noe LENGER enn den som kom P(å) P(apir).

ArbeiderSpørsmålet på 20-HundreTallet

Derfor setter jeg pris på både at redaksjonen (og andre i ulike deler av LO-apparatet) verdsetter at jeg tar opp disse sakene.

Og den plattforma de ga meg for å drive fram denne nødvendige diskusjonen, med de som trenger den mest: Arbeidera og deres tillitsvalgte.

Bakgrunnen min for å bli pønk DataGuri var bl.a. bekymring for hva DataRevolusjonen kan bety for den tradisjonelle (Industri)ArbeiderKlassen.

Som dagens artikkel forteller, lærte jeg svært mye av det jeg etterpå har brukt som Sosial DataJournalist (foredragsholder, konsulent) som IndustriArbeider og TillitsValgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer