Jobber for postfolk i framtida? (Posten 2)

Denne uka: PostJOBBENE?PostKONTOR, postBUD, hele gammalPOSTEN i fare - og hva kan postFAGFORENINGENE gjørra? #2 i vår Sosiale Serie om Post-Post- Samfunnet (og her er #1)

... og i dette tiåret går PapirPosten dukken(?)

(Posten Under Steinen - I)

Under Steinen 10 la vi ut Første Del av ei 7 år gammal serie på to artikler om POSTENS framtid for FagForeningsBla' POSTHORNET.

I år 2000-kommentaren først i nr. 10 kalte jeg NyUtlegget for ei TIDSMASKIN. Som tok meg med tilbake til ei tid da Nettet IKKE hadde brutt gjennom, men det var klare varsler om at her var'e LIKE FØR.

En KulturRevolusjon på 7 år

Det som slår meg nå, når jeg leser fx Steinene 10 og 11 - som er eisammenfatning av mine oppfatninger for omtrent 7 år sida - er hvor VANSKELIG det var å få folk til å forstå dette for så kort tid sida.

En del tusen folk i Norge (anslår jeg) SKJØNTE at nå Gikk Skredet: De Store Nettenes Tid var rett rundt hjørnet.

NOEN skjønte åsså at Internett kom til å vinne Kampen om å bli Nettenes Nett (men Internett var ennå så ukjent og nytt for de fleste at jeg måtte forklare hva det var, stava det på den engelske måten:Internet - og kalte det for et IKKEkommerst nett ...)

Men NÅR jeg fx intervjua ansvarlige for kommunikasjonen i store bedrifter, pressefolk, postfolk osv. i 1993, hadde mange ikke tenkt tanken at kunne bruke Epost, og tvilte sterkt på om det kom til å bli viktig i den overskuelige framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer