La oss kolonisere Jordas måne Cruithne! - del 2

Fortsettelse på 7752" target=_top>La oss kolonisere Jordas måne Cruithne!.

DEL II

Rullende RomBoks Isteden?

Vanlige ArkitektTegninger for "Menneskelige Habitater i Rommet" (RomByer, kaller jeg det) pleier IKKE å gå ut fra at vi skal bygge PÅ asteroider.

Det de tegner, ser ut som store, runde hermetikkbokser eller hjul, som roterer. Og hovedgrunnen er at de skal forsyne innbyggerne med JordGravitasjon, åsså kjent som 1 G.

(Nesten)vektløsheta på Cruithne vil få vann og fugler og mennesker til å oppføre seg merkelig. Et vindpust kan få deg til å lette fra bakken, og du kan løpe eller sykle på undersida av taket.

Dette er den artige sida. Men vektløshet fører åsså til muskelsvinn, og får bl.a. knoklene til å miste kalk. Trolig æ'kke det bra for mennesker på lang sikt...

Ei løsning kan være at folk sover og trener/sporter i roterende hjul, som kan ligge i hulrom inne i månen eller i tomrommet over den. Rotasjonen kan gjøre at kroppen føler en "gravitasjon" på rundt 1 G.

Men altså: Rullende Rombokser kan produsere bortimot normal "tyngdekraft" for folk og dyr og bekker og trær på innsida av boksen HELE TIDA. Og det er sånne boksers viktigste fordel framfor Cruithne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer