Milliardene, døden og telefonen - del 2

Fortsettelse på Milliardene, døden og telefonen

NYOPPDELINGA AV MEDIAVERDENEN

KJERNA i denne kampen blir NETTET - og nå, spesielt INTERNETT.Jobber du med info? Den skal ut på Internett. Selger du kabel? Det viktigste som renner på dem, blir Internett. Driver du med bokser og programmer? De skal henges på Internett, kommunisere med Internett. Internett = Rom!

Fra tre retninger strømmer storselskaper inn mot denneslagmarka: - Fra datasida, både tradisjonelle boksesnekere (IBM) og blautvarekokker (Microsoft)

- Fra telefonsida (AT&T)

- Fra tradisjonelle mediaselskaper som driver med fjernsyn (ABC, CNN) film, presse, bøker, musikk (Disney, Time/Warner) osv.

Tall for sammenslåinger og oppkjøp i kommunikasjonsindustrien i 1994: 325 milliarder USD, ventet tall 1995, 340 milliarder. I USA for perioden 1990-95: USA 1,4 trillioner, Verden nær 3 trillioner. (Securities Data Co, referert i artikkel av FredericDumont, Le Monde Diplomatique/Klassekampen.)

Selskaper som dette er dømt til å slåss mot hverandre, drepe hverandre, sluke hverandre, slå seg sammen med hverandre - og de som overlever, vil bli likere og likere hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer