Norge og Strømmen - del b

Fortsettelse på Kan det frie markedet overleve?

SCENARIO "DEN NORSKE VEIEN"

Den ene sannsynligheten er at hvis markedssystemet ikke erleveringsdyktig - og med det mener jeg, kan levere bidrag til hvordan dette samfunnet fungerer som det politiske systemet er fornøyd med - så kan du få det vi kaller "Den Norske Veien".

TØ: "Markedsplassen" er dominert av de som handler med krafta. Dette er et system der makta blir liggende i mange små kraftselskaper av politiske grunner?

AH: Ja.

TØ: Det snille norske systemet?

AH: Nei det er ikke no jævla snilt! Men det bygger på at regjeringa sier at sysselsetting er nr. 1. Og så prøver vi å se hva som skjer med kraftsystemet hvis landet har relativt god økonomi.

Hvis vi KAN holde folk med billig strøm. Og holde industrien med billig strøm. Fordi vi har oljeinntekter ved sida av.

Og politiske krefter sier: Hvis vi satser på ENØK, fornyer kraftverk, bygger linjer, sparer kraft - da er det jævlig mye sysselsetting! Både hos dem som jobber med det, og de som leverer utstyr.

Hvis markedet betyr at Handelshøyskolen som overtar butikken, og det tredje scenarioet at de fra Trondheim som overtar butikken igjen, så er dette Forvaltningshøgskolen. Tilbake til et slags forvaltersystem, der du kopler kraftproduksjonen med det politiske system på lokalplan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer