Norge og Strømmen

Denne uka:NORGE OG STRØMMEN!STORT, KRITISK INTERVJU med ANDREAS HUMPLAND om det VILLE OG VANVITTIGE nye strøm-markedet. Med ny intro av Tøgrim, som spår TRUENDE TURBILENSER i de neste TI-ÅRA!

NORGES STØRSTE INDUSTRI og PRISEN PÅ BINDERSFor ei uke sida snakka jeg for strømfolk i Trondheim. (Og i mårra skulle jeg snakka for strømfolk i Oslo, men det blei avLYST (heh!).

Det gir meg et påskudd til å legge ut en 2 1/2 år gammal artikkel om STRØM. Et intervju med SKRIVERN HUMPLAND, som på den tida nettopp var færi med et arbeid som i praksis gikk ut på å kritisere den nye måten å selge STRØM på.

Om dette, tre ting:

Loffen fra Hammerfest?

Norge har fått en ny måte å kjøpe strøm på. Mens du før kjøpte strømmen - fx i Oslo - fra Oslo Energi, så kan du NÅ kjøpe strømmen i Oslo fra fx VESTLANDET. Eller NORDNORGE. Men... denkommer ut av den SAMME kontakten! (Og, enda verre: Det er faktisk den samme strømmen!)

Likevel kan du altså betale ULIK pris for den, ut fra hvor du og selgera er blitt enige om å LEKE at strømmen kommer fra.

Det er som å gå i brøbutikken, der de bare har en loff til deg, åsså si: Jaha, hvor er loffen billigst i dag? Frå Sognabakeriet? Da vil jeg ha den. - NEI! sier bakern da. I GÅR gjorde du avtale om å kjøpe HAMMERFESTLOFFEN, og den koster 5 kr mer i dag!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer