"OM 20 ÅR - ØNSKEDRØM mot MARERITT"(1)

DENNE UKA: Om 20 år (2) (Mareritt A)2. del av SommerSerien om FRAMTIDA. Som STARTA med et bilde av samfunnet der alt gikk FINT. Men NÅ snur vi på flisa: Hva hvis det går FÆLT? Hvor ILLE kan det egentlig BLI hvis vi gjør alt GÆ'ÆRNT?

2018-Serien: (2)

Det KOMMERSIELLE DagigLivets BARBARI

Vi fortsetter SommerSerien 2000, som er to parallelle notater jeg laga i HVITT og SVART om FRAMTIDA -

Opprinnelig laga for folk i Norsk TeleMuseum helt tilbake i det fjerne året 1998.

La meg gjenta at et OsloBesøk i sommer er ei fin sjangse til å gå dit! De holder til i Teknisk Museum, som har ei utstilling om MONSTRE i sommer, dessuten ...

Vi starta Under Steinen 61 med den LYSE visjonen. Denna gangen er det MØRKT!

Hvor MØRKT?

Når jeg skriver to motsatte - uforenelige (?) visjoner, er det naturlig at folk spør meg om hva JEG "egentlig" tror sjæl.

I det siste året har jeg fx diskutert med noen som sier at jeg må se MULIGHETENE, ellers blir jo folk bare NEDSLÅTT! "Tenk Positivt!"

Tror jeg fx at det KAN gå så svart som jeg skriver her?

Svaret er JA. Jeg tror tilmed at det kan gå VERRE.

I 1989-90 skreiv jeg at krigene kom til å velte inn over Europa i kjølvannet på oppløsninga av den såkalte "sosialismen" i ØstEuropa.

Det forsto jeg intellektuelt. Men jeg kunne ikke FØLELSESMESSIG se for meg, at det fredelige og hyggelige sommer-Jugoslavia jeg kjørte på tvers med bil i 1969, skulle bli ei slagmark med massemord, millioner av flyktninger og endeløse, blødende sår som Krajina, Bosnia og Kosova/Kosovo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.