Steinen 20 STYREHUER mot BARNESKJENDERE? (1996)

Denne uka: STYREHUER! (Datajuss 2)I en KLAsissk artikkel fra JANUAR 95 om kampen mellom STYREHUER(?) og BARNESKJENDERE(??) drøfter Tøgrim bl.a. sin uenighet med JON BING - spesielt aktuell nå pga den nye YTRINGSFRIHETSKOMMISJONEN! (Og sjekk gjerne Datajuss 3 fra Steinens første nr.)

Før Soloppgang 2000

Nøtta Nedafor om DataJuss fra februar 1995 - dvs i praksis bygger den på diskusjoner fra høsten 1994 - er MER aktuell NÅ, iaugust 2000.

Fra BBS til DeCSS

Diskusjonen den gangen gjalt BBSer, et ord som noen av lesera i dag sikkert ikke engang forstår. Men HELE diskusjonen om ansvaret for innhold på BBS har flytta seg over til å gjelde ansvar for innhold på Internett.

Den SLUTTER med å peke på faren for at "de kommer før soloppgang" - pol'ti tar disken din fordi du har lasta ned noe som de ikke syns du skal ha der. Kanskje tilmed uten at du veit det I kommentaren fra 1996 skriver jeg om at "nattlige razziaer" ikke har starta ennå i Norge.

I år 2000 har de starta. Jon Johansen blei utsatt for et sånt raid.

Ellers skjedde jo det samme med Tøgrim seinere i år, Under Steinen 58 (hm, hm.)

Jeg skreiv i 95 at våre vanlige hjemmekasser med tida kan komme til å bli ramma av lovgivning som blei utvikla for BBSer (nå Internett).

Napster, Gnutella osv. gjør denne problemstillinga helt aktuell.

Gærne jurister, 1994-2000

Kritikken av tendensen til å lage ANDRE regler for ytringsfrihetapå NETT enn de som alt fins for trykt tekst er åsså MINST like aktuell i år 2000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer