Steinen 22 Tid: 21. århundre. Adresse: Kyberrommet (del 2)

Fortsettelse på Adresse: Kyberrommet.

KYBERROMMET? DET FINS ALT

Men premiss nr. 1, kyberrommet sjøl? Det mener jeg IKKE ersannsynlig! Fordi det er SIKKERT.

Kyberrommet holder på å oppstå alt i dag. Det blei unnfanga en gang på 70-tallet (seinest), og fosteret vokste kraftig i 80-åra.Når vi skal si at det blei (blir) født er ikke så viktig, for menneskebarn har, i biologisk forstand, mange fosterliknende trekk lenge etter fødselen. Det viktige er at barnet lever, ogingen kraft i verden kan hindre det fra å gro og bli voksent.

Det viktige med K-rommet er nemlig ikke om vi kommer inn ved å plugge det direkte inn i skallen eller ha på ei brille eller hente det opp på en flat skjerm. Det viktige er om det fins et stadig mer altomfattende nett rundt oss, med stadig større og flere databaser, og stadig større muligheter for brukere til å knytte kontakter på kryss og tvers.

Det er nyttig å se kyberrommet som en PARALLELL VERDEN. En ide som er mye brukt i science fiction, og før det i religiøse spekulasjoner og folkeeventyr:

En annen verden kan ligge inntil vår, men v're usynlig for oss. Som et huldreland, der underjordiske bor på sine gårder med kveg og båter og sølv og gullredskap. Eller som de usynligeenglene Swedenborg så vandre rundt i Stockholm på 1700-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer