Steinen 24 KVINNENS PLASS? (del b)

Fortsettelse på Steinen 24 KVINNENS PLASS?

5. KURDISTAN I NESTE Å;RHUNDRE?

Men åssen vil det BLI? Et sprang, nå.

Et virkelig underlig sammentreff som satte meg igang med å tenke på det var et tvers gjennom underlig sammentreff:

Dagbla' trykte et intervju RV-stortingsrepp Erling Folkvord gjorde med lederen av det kurdiske PKK, Avbdullah Øcalan. I dette intervjuet sa kurderen, at han kunne tenke seg at det STØRSTE spørsmålet i det 21 århundret blei ... kampen for full kvinnefrigjøring.

Sammentreffet var underlig, fordi jeg leser vanligvis ikke Dagbla'. Som vanligvis ikke kan utstå RV. Det måtte altså enda et sammentreff til for at dette skulle havne i blekka: At avholdsmannen med sykkelen besøkte et geriljaområde, der den tabloid interessante lederen for Kurdistans Arbeiderparti var.

Og denne fyren, som leder en NASJONAL krig mot Tyrkia. Og sjøl har relativt begrensa muligheter til å få oppleve neste århundre, ettersom han har tyrkisk, tysk og USAnsk hemmelig purk på nakken. Han trur altså, at det viktigste spørsmålet i det neste århundre IKKE blir fx kamp mellom rike og fattige land, eller opprør fra/massakrer mot undertrykte nasjoner. Han sitternedi noen av de aller mest sosialt tilbakestående fjellområdene i Midt-Østen, og tenker at neste århundre kan handle om KVINNEFRIGJØRING? Rart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer