Steinen 25 Virtuell Realitet eller Svart Skinn på Rompa!

Denne uka: KUNSTIG kunstig VIRKELIGHET?Tøgrims GROVESTE og MORSOMSTE hetsartikkel mot "VR"! (dvs hans ENESTE!) skrivi den gangen "VR"! var SEXY! (Samtidig hans FORSVAR for at VIRKELIG Kunstig Virkelighet VIRKELIG kommer - en gang...)

Kunstig virkelighet fra OverHaipa til UnderVurdert

Motene skifter ... 1994 - 2000

I 94, (halv)året før Nøtta Nerafor blei til, var "VR" (som lyder som en stygg sjukdom du får hvis du har vært uheldig i Afrika, men var en (nå nesten glemt) forkortelse for motebegrepet "Virtual Reality") enormt ÅverHaipa i Norge.

Året etter, da'n blei lagt Under Steinen (96) hadde bobla sprekt og moten snudd. Jeg skreiv i kommentaren at NÅ er Kunstig Virkelighet (KV!) heller UnderHaipa, og spådde at det ville ta ei stønn før'e snudde IGJEN.

DET fikk jeg ihvertfall rett i! For NÅ, høsten 00, er hele begrepet ENDA MER "ute".

De Døde Ords Hemmelige GravPlass

ORDET "VR" har gått ut av vanlig språkbruk - sammen med andre sånne ord som blei utslitt, og gikk fra å være høyeste mote til å bli markører som forklarte de innvidde at den som snakka nå var uten peil: "cyberspeis" og"Elektronisk Motorvei"!

Nå beklager ikke jeg at vi blir kvitt noen sånne klisjeer!

"Elektronisk Motorvei" var en misvisende, dårlig metafor. KyberRommet derimot, ER en kraftfull metafor, (og jeg tror ordet får sin renessanse) men det blei knapt forstått og fælt misbrukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer