Steinen 26 Sikkerhetssone i Olsens Data? (Datajuss 1) DEL 2

Begynnelsen på artikkelen

MORO I OLSENS DATA

La oss nå gjøre et langt sprang tilbake fra det ytre rom (eller opp fra rommet under Dovrefjell) og ut i det pirate næringsliv, der min gamle skolekamerat driver Olsen Data.

Han programmerer og årner og greier. Han har utvilsomt informasjon om og for sine kunder, som kan skade dem om fx konkurrenter slår kloa i dem.

Olsen jobber på et rom, med tekjøkken og dass bak. Der er han noen ganger en mann, noen ganger helt opp til 4. (Da blir det stint av røyk der.) Kunder kommer og går. Koner, barn, venner. Jeg for å sladre.

HVIS nå disse forskriftene skulle bli vedtatt, så oppfatter jeg Olsens situasjon sånn:

Olsen må GRADERE sine filer, i det minste som FORTROLIG. Dette må han JOURNALFØRE. Dessuten må han ha en SIKKERHETSSJEF og en ADB-SIKKERHETSSJEF, som han må AUTORISERE til å jobbe med fortrolig materiale. lage INSTRUKSER for, og som må RAPPORTERE til VIRKSOMHETENS LEDER. (Ettersom bare Olsen jobber i Olsens data hele tida, betyr det at han må snakke mye med seg sjøl.) Han må bl.a. sjekke at de FORTROLIGE filene er der minst 1 gang i året. Og alt dette må han JOURNALFØRE og DOKUMENTERE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer