Steinen 27 Saddam Husseins største feil - DEL 2

Les starten på artikkelen

Storbyenes fall i Nord

Storbyene var det dynamiske senteret for de to FORRIGE industrielle revolusjonene (dampmaskina rundt år 1800, og strømmen/bensinmotoren 100 år seinere). Byene kan bli gravlunder for det gamle industrisamfunnet som den NESTE industrielle revolusjonen tar knekken på.

Storbyene er enheter som bygger på at det er nødvendig å flytte store mengder RÅMATERIALER, FERDIGVARER OG MENNESKER. Råmstoff samles fra alle kanter av verden for å bearbeides til varer i enorme serier. Varene legges på store lagre for å tilbys markeder som på forhånd bare er statistisk beregna, altså på et vis ukjent. Mange mennesker trengs til å betjene denne produksjonen. De må være tilstede og styre maskinene med henda. De må fraktes, huses, ha kloakk, bevoktes av politi ... Byene er også knutepunkter for transport: Veier og jernbaner og havner og flyplasser der sjefer og journalister og politikere lander.

Men når produksjonen i hovedsak vil skje uten at mennesker deltar. Når enorme serier ikke blir nødvendig mer, fordi mye kan produseres for et KJENT marked, på bestilling, og du kan få enkeltdeler, enkeltmaskiner som "skreddersøm". Når den viktigste TRANSPORTEN i denne produksjonen ikke blir av materie (mennesker, råmateriale), men av INFORMASJON (bestillinger, spesifikasjoner osv. - Altså trengs ikke enorme lagre mer, ikke enorme ansamlinger av mennesker, ikke enorme transportsentraler -

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer