Steinen 28 Kan COCOM lamme Sovjethæren?

Denne uka: COCOMFra den GRÅ OLDTID før våre yngste lesere var FØDT, har vi fiska opp ei ELDGAMMAL LEIRTAVLE (skrivi på Word. Perfect minus 2 eller no sånt! Lilleblaut Wørd skjønte INGENTING!) om et UFATTELIG SKJEBNEDRAMA i GLEMTE NASJONER! Ikke siden KONAN BARBAREN på film, med uppblåsbare Barberer og Barbarer, har du sett MAKAN til TEKNODRAMA: Følg med serien FØR GORBIS FALL fra STARTEN!

Sovjet, eller DataRevolusjonen som IKKE kom(?)

I de kommende 4 numrene av (Gammal)Steinen, som vi (Ny)UtLegger i okt/nov år 00, skal vi tilbake til de fjerne år ... 87 og 97.

Steinen 28 (1997) Kan COCOM lamme Sovjethæren? (Før Gorbis fall I) Steinen 29 (1997) Undervurderer COCOM Sovjets teknologi? (Før Gorbis fall II) Steinen 30 (1997) Gorbatsjov - Datarevolusjonens mann i Sovjet?(Før Gorbis fall III) Steinen 31 (1987) Hva tenker de i Washington? (Før Gorbis fall IV!)

Temaet i serien var et forsøk på å vurdere hvilke sjanser det KriseRamte Sovjet, ca. 1987, hadde i den framtidige DataRevolusjonen som da var i sin Spede Begynnelse.

(Våren 97: STEINEN i Krise ...)

(Tilbake til 97 ... fordi da blei disse Nøttene lagt Under Her første gangen.)

(På dette tidspunktet hadde den enorme DRAIVEN vi hadde i SteinStablinga våren 96 gitt seg ...)

(Og jeg var TEMMELIG sprengt: Jeg hadde vært Verden Rundt og Intervjua DataGurier med Bjørn Bonkow høsten 96, sitti i nesten 2 månter og redigert desperat sammen med Joachim Carlsen, og var ganske flat da programmet "Når Ord Blir Gratis" gikk i NRK-TV "Fakta På Lørdag"1997-01-04.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer