Steinen 30: Gorbi datarevolusjonens mann? (før Gorbis fall III)

DENNE UKA: GORBI - eller DA JEG TOK FEIL...?Da Tøgrim dr.. på sko'on! Det ENESTE historisk kjente eksempel på at Tron Ø NOEN GANG har tatt FEIL! Ei uTROLIG vending i artikkel 3 i vår fanTASTISKE serie om Før Gorbis Fall! Men en BRENNAKTUELL forkommentar om ALBANIA ... og JAGLAND! (Fikk du forresten lest 1 og 2?)

KAN Russland "ta av"?

Her er den 3. i serien av GammalGammalSteiner - opprinnelig skrivi på 80-tallet - om datarevolusjonen og Sovjet:

Steinen 28 (1997) Kan COCOM lamme Sovjethæren? (Før Gorbis fall I)Steinen 29 (1997) Undervurderer COCOM Sovjets teknologi? (FørGorbis fall II)Steinen 30 (1997) Gorbatsjov - Datarevolusjonens mann i Sovjet? (Før Gorbis fall III)Steinen 31 (1997) Hva tenker de i Washington? (Før Gorbis fallIV!)

Om vurderinga av det jeg skreiv på 80- og 90 - tallet - hva som traff og hva som bomma - har jeg stort sett skrivi så mye Under 28 og 29 at jeg har lite mer å tilføye, nå i desember 00.

Etpar tanker kort nevnt i forbifarten, bare:

- Jeg, som ikke hadde vært i Sovjet (bortsett fra på ei ukes TogGjennomReise) feilvurderte situasjonen fordi jeg DERFOR hørte FOR MYE på de vestlige korrespondentene i Moskva.

Som er veldig ideologiske. Med en kraftig tendens til profesjonelle optimisme som hauser opp ethvert spor av noe de føler kan utvikle Russland "i riktig retning" (= ProVestlig Demokrati (tjah? Jeltsin stjal jo valget i år - men Bush prøver jo på akkurat det samme i USA nå ...) + Stort, Åpent Marked).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer