Steinen 31: Den KALDE krigen og den ØKONOMISKE krigen...

Denne uka: Den KALDE krigen og den ØKONOMISKE krigen...FJERDE og siste del av serien fra 1987 om handelskrigene mellom USA og SOVJET Før Gorbis Fall - Denne gangen sett fra USAs side, og med en ekstra hilsen til 70-årasjubilanten JAN MYRDAL! Leste du forresten NR. 1, 2 og 3?

Den KALDE krigen og den ØKONOMISKE krigen...

Her er 4. og siste bit av min ti år gamle serie om datakrigene mellom Sovjet og USA, fra den fjerne oldtid Før Gorbis Fall...

Det viktige ved denne er at den er sett fra USAs synsvinkel, mens de 3 første var sett (mest) fra Russland/"Sovjet".

Ei sak jeg alt har vært inne på, er åssen den svarte antidemokratiske, byråkratiske og kristent-reaksjonære høyrebølgen i USA alt da hadde reist krava om DataSensur. (Følg med på hva jeg skriver i PCWorld høsten 1997, så skal vi se om det ikke kommer mer om det...)

I disse spørsmåla fortsetter de ledende norske politiske og byråkratiske miljøene å følge USA kritikkløst og ukritisk - for ti år sida gjlat det COCOM, nå gjelder det Statens Spioners rett til å avlytte Din Mobiltelefon, bl.a.

Men mest interessant syns jeg det er å tenke over at mens den KALDE krigen fra den gangen er over (og Jeltsin og USA faktisk på visse måter er nesten krampaktig allierte - for ikke å snakke om Jeltsin og Kohl) -

så fortsetter den ØKONOMISKE krigen mellom USA og Russland om eksport, ikke minst av teknologi. Dette understreker poenget fra den gangen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer