Steinen 80 VannAper og Volapük? (Materialist eller Mystiker II)

DENNE UKA: VannAper og Volapük!(Mystiker eller Materialist? II) Tøgrim SIER han er Ateist (og marxist) og NatVitFrelst (og teknofrik) og mot overtro og TULL - men åffer samlær'n bøker om Flygende Tallerkener da? Og digger SciFi og Surrealisme og SolReSol? Fortsettelse av M eller M I (78) og HeyerdahlSteinen (77).

(Tøgrim som (Tekno)Filosof?

Under Steinen 77 la vi ut ei Nøtt om Thor Heyerdahl og framtida for (bl.a.) den Historiske Oseanografien på Internett!

Det utløste en kommentar Under Steinen 78, der Tøgrim BEGYNTE å forklare sammenhengen mellom sin interesse for Heyerdahls Fjerne Fortids-spekulasjoner og Steinens TeknoFuturisme.

Her AVSLUTTER vi med ei brei framstilling av Tøgrims eget syn på

- åssen tenkninga vil forandre seg i den nære framtid- som en følge vitenskapens sammenstøt med samfunnet, politikken og kunsten + og tilslutt, en kraftig pekefinger fra Tøgrim til FORSKERA!

(skrivi originalt for Steinen og lagt ut første gang på Nett 2000-11-24)

VannAper og Volapük!

(Mystiker eller Materialist? II)

Vi begynte denne serien med å diskutere Thor Heyerdahl.

Han er omstridt:

Noen forskere er sinte på ham. Svært mange lekfolk er nærmest religiøst begeistra for ham. Leser du ham uten for mye forutintatthet, vil du (mener jeg) finne argumenter for begge deler.

Men vi havna snart over i å drøfte Tron Øgrims BEGEISTRING for Thor H. TØs entusiasme er nemlig nettopp DRIVI av mye av det som gjør TH omstridt. Og det sier noe om Tøgrim og HANS interesser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer