Steinen 83: Professor Willy Ustad feirer 51! (Julegaver 2)

DENNE UKA: Professor Willy Ustad feirer 51! (Julegaver 2)Den ANDRE, Store WillySteinen! LeserGaid - og De 11 bøkene mellom 1999 og 2000 utenom 4 søsken - om Hemmelige Intriger og Huldre, En Mystisk By i Trøndelag(!), Knut Gribb - og enda mer fin Tekno!

PROFESSOR WILLY USTAD feirer 51!

Ei overskrift om Professor Willy vil få noen av Steinens lesere til å tenke på den stålende litterære Prof Willy i Bergen, etternavn Dahl. Men denne gangen er det en annen Willy jeg tenker på: USTAD, som egentlig slett ikke har RETT til noen professortittel! NOEN av lesera skjønner da straks hva det dreier seg om. Men RESTEN vil spøre: HVEM Ustad? HVORFOR Professor? Og HVA er det med 1/3 av 100? HVEM ER WILLY USTAD?

WU er en trøndergutt som først var yrkesmilitær i mange år, så metallarbeider og tillitsvalgt ved Aker Verdal. Og å bynt'en å skrive bøker. Bl.a. 2 bøker om HULDRE, av dem er den ene åsså om SLAGET VED STIKLESTAD: Den ypperlige VARGTID.0 Så langt jeg har oversikt, har han nå 51 bøker ute. Jeg har lest alle. WU er av de (få) skjønnlitterære norske forfattera jeg STRAKS leser når'n kommer med no nytt. Han er med i Forfatterforeninga.

Men det tok sin tid. Fordi de fleste av bøkene hans kommer på BLADKOMPANIET, som i følge mye av den litterære offentligheta ikke er no "årnltig, litterært forlag". Bøkene bli'kke meldt i de fleste aviser, (Heller ikke Klassekampen!) Det er et stigma ved dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer