Steinen 86 Muldvarpen og Årtusenskiftet (ÅrTusenNøtt I)

DENNE UKA: MULDVARPEN og ÅRTUSENSKIFTET(2000-nøtt I) Tøgrims Tanker På Bali foran "liksom-årtusenskiftet" for et år sida. Bl.a. Kampen For En Bedre Verden? Global- og Kommersialiseringa? DataRevolusjonen? Ær'e HÅP for MenneskeHeta? (Mere 2000: 34 35 39 43 44 50 og Forsida 33, 34

FARTEN! (AArTusenNoett I

For et aar sida (ved det FALSKE AarTusenSkiftet!) satt jeg paa et hotell oest i havet her og skreiv.

Naa (ved det "ekte"!) sitter jeg noe lngre vest, i Serendip.

(Den gangen skreiv jeg paa en Psion 5 og sendte over MobbTelefon. Naa sitter jeg paa hotellets PC ... derfor forskjellen naar'e gjelder ae (æ) oe (ø) aa (å).)

VerdensKulturen(?)

Hotellene er like. De har stoere svoemmebassenger og et gjerde mot ei strand utafor, der fattigfolk gaar. (Her gaar dessuten en og annen elefant forbi)

I det hinduistiske Bali gikk serveringsjentene med julenisseluer. I det buddhistiske Serendip flyr helt hvite(!) REINSDYR av plast i en traad over svoemmebassenget, som er omgitt av lyseroede tyske turister.

De er monumenter over den Vestlige GruppeTurismen.

Palasser over internasjonaliseringa, med enorme investeringer, en bekvinn/manning og et perfekt vedlikehold som fx de arkeologiske MUSEENE i disse landa ikke kan droemme om.

(Vi behoever ikke snakke om skoler og sjukehus. Skjoent Serendip paa sitt vis har et ikke saa vaerst skolevesen.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.