Steinen 91 Norge og El-forsyninga - kva kan gjerast?

DENNE uka: Norge og El-forsyninga - kva kan gjerast?Leserbrev fra Ottar Birkeland med TØkommentar. Strømmen går i Silikon Valley. Kan det skje HER? spurte vi på forsida av 89, med henvisning til Steinen 13. Her er Ottars og Trons kommentarer!

StrømSystemet er av Ledd - kan det repareres?

Under Steinen 91 har Ottar Birkeland som gjesteskribent om DEN NORSKE STRØMMEN.

Han blei inspirert av Forsida på Steinen 89 (Lyset går i Sillicon Valley!) og Innmaten i Steinen 13 (Norge og Strømmen! I og II) til å kommentere spørsmålet om det nåværende Norske StrømSystemet.

Strålende!

Mange miljøer diskuterer det. Så vi blir gla Under Steinen, hvis FLERE av våre Kjære Lesere Føler Seg Kallet til å skrive inn og Dele Sine Tanker Med Oss!

Nå, før vi slipper Birkeland til, noen TøgrimTanker om Temaet.

California! USA! (Calcutta!)

Utgangspunktet for at vi diskuterer, er at California er midt i ei ekstrem StrømKrise. (det er dette vi refererte til på forsida av Steinen 89)

Saka er ytterst pinlig for USA.

Kollaps i strømforsyninga i California har utvikla seg gradvis over de siste åra, fra at strømmen blei svak uten varsel (såkalte "brownouts" - plutselig lyser nesten ikke lyspærene lenger!) til at de forsvant til desperate utkoplinger ed og uten varsel.

Og dette i det mest HøyTeknologiske området i det landet som liker å framstille seg som det mest HTiske i Verden!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer