Under en stein i skogen 13

NYDESIGN av VELDIG STORE SYSTEMER

Alle snakker om MINIATYRISERING: Veldig små DATATSJIPS og manpulering av pittesmå GENER og bygging av mikroskopiske NANOMASKINER. Alt vel og bra...

Men et spennende resultat av TIDLIGERE teknologiske rev'lusjoner har vært nydesign av SVÆRE systemer!

Romera bygde AKVEDUKTER - milelange VANNVEIER for å få vann til bada der'i satt og diskuterte pol'tikk. Nederlendera bygde KANALER, engelskmenna TOG. Og amrikanera MOTORVEIER, såklart!

Hva slags VELDIG STORE TEKNOSYSTEMER kommer DATAREVOLUSONEN til å skape? Det ALLER STØRSTE blir sjølsagt NETTET - sjølve KYBERROMMET. Men hva vil skje med BILveier, VANNveier, LUFTveier osv?

I dag by'ner vi å ta opp sånt - med et intervju om STRØMveier. Det kommer mer etterhvert.

Ellers har MAI vørt en KNALLHARD måned, med møter så det har lukta svidd. Juni blir'e heldigvis roligere. Så vi SOMMERLUKKER "SE, hue snakker" fra idag, evt. med SMÅ åpninger når'e dukker opp no SPESIELT (RADO uti juli, muligens?) Ellers blir'e kanskje tid til å gjørra de OPPUSSINGENE av STENEN vi har lova en stund - heng med og sjekk sjøl!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer