Under en stein i skogen 18

BIOREVOLUSJON?

For de av dere som ikke jevnlig hører på det UFATTELIG intelligente og kultiverte programmetSÅNN ER LIVEThver dag, anbefaler vi å høre på I HVERT FALL den29. juli 1996 kl 10 (og/eller) 22!

Da har nemlig Tøgrim en halvtime om muligheten for en stor, bioteknisk økonomisk revolusjon i DEN NÆRE FRAMTIDA!Det interessante er at han drøfta sånne muligheter, som noe som kunne skje i UDEFINERT framtid, i boka "GRISEN FØR JUL" (1985). Sitat:

KANSKJE i vår livstid, men i hvert fall ikke mye seinere, kan vi forutsi to "fall"...som betyr at to hovedpillarer i vår kulturform faller:- Storbyenes fall.- Jordbrukets fall....De økonomiske mekanismene som kan føre til at jordbruket faller, er helt nye måter å produsere mat på. Dette vil komme som et resultat av den biologiske revolusjonen. Protein produsert av bakterier "på tank",på grunnlag av oljesøl, treflis, storbysøppel?De vitenskapelige gjennombruddene som skal til...er egentlig ikke spesielt fantastiske...Jeg er ikke kompetent til å spå om hvor langt vekk...(2 eller 50 år). Skulle jeg gjette, ville jeg tro at det villeta...overraskende kort tid. Men her har jeg vært forsiktig, så jeg VELGER å se på dette som noe som kommer "etter vår tid"."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer