Under en stein i skogen 40

DENNE UKA: SKOLE - En PC til ALLE (Lærere og Elever!) I februar 2000 var Tøgrim invitert til Åpen Dag på NESODDEN VIDEREGÅENDE og blei MEKTIG IMPONERT! (Dessuten møtte han SentralSjefene i En Viktig Norsk UngdomsOrganiasjon - tør vi si hvilken?) og han SKAL på flere skoler. Altså på HØY TID med MERE SkoleStoff! Her er hans ValgArtikkel fra August 1999, som handler om å IKKE miste toget - DESSVERRE like aktuell i februar 2000 ...

Willys Manngard

Natta førvi la ut steinen 37leste jeg Willys nr. 39!

(Hvem Willy? Ustad, sjølsagt.Norges beste trillerforfatter, somi tillegg til veldig mye anna, har skriviserien FIRE SØSKEN. Som handler om NorskEtterkrigstid, gamle nazister, flygende tallerkener.hemmelige agenter, spøkelser, vaskekjærringer, DNA-pamper,rasjonering, seriemordere, nye og gamle biler, journalister,emissærer og andre som liker å knulle, små gutter påeventyr, svartebørshaier, bryllup på landet,offiserer som nesten får Norge i krigmed England og Russland, ogmye anna morro!

Nå har'n nådd 37. bind, som heter -og handler om! - en MANNGARD. En 5 års guttforsvinner i høstfjellet - og fra s. 8 til 251går de manngard etter ham. Det er stup der, ogskumle rovdyr, og natta er iskald, og han gårstadig lengre ut av søkeområder. Og folkleiter feil, gjør tabber -

og blir utslitt, sinteslåss så knoklerknekker. Og noen fårnok fengselsstraffetterpå.

Willy var yrkesmilitær og fagforeningsmann.Han KAN organisasjon og bevegelseri hastverk, panikk og kaos. Du kan se høstfjellet oghøre stemmene som roper borte ikrattskogen. MANNGARD bør leses på kurs i RødeRøde Kors Helpekorps - for å lære hvaman skal - og IKKE skal! - gjørra når man leiter. Men hva gjør Willy på TØ.s Hemmelige Dataside? Jo: Bl.a. er han den norske forfatteren nå som skriver best om TEKNO! Jon M gjorde det bra da han skreiv om gjengen som stjal bulldozeren på Svalbard (i Orions Belte). Willy gjør'e i HVER bok, nøyaktig, spennende and with love! Og her er det ingen anakronismer (Unntatt FUTURISTISK Tekno når'e dukker opp Flygende Tallerkener!). I Manngard har de ingen Walkie-talkier, men to steintunge radioer som må bæres i ryggsekk med Bergans Meis. (MER bra Tekno fins bl.a. i FIRE SØSKEN nr. 33, 30, 26, 24, 18, 17, 10, 6 & 4!)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer