CES 2021

Martin Kynningsrud Størbu

Sony lanserer 360-høyttaler:

Smarthøyttalere er på vei til å bli allemannseie, med Sonos, Denon, Apple, Google og Amazon som noen av de mest fremtredende produsentene.

Sony er også en ivrig spiller i dette markedet og under CES 2021 introduserer PlayStation 5-produsenten to spennende smarthøyttalere som gjør sitt for å skille seg ut fra mengden.

Høyttalerne, med de lite kligende navnene SRS-RA5000 og SRS-RA3000, leverer nemlig 360 Reality Audio, som er en romlig lydteknologi som kan fylle rommet med musikk slik at du føler at lyden omrkranser deg selv om den kun kommer fra én høyttaler.

I vanlige smarthøyttalere kommer lyden i hovedsak fra én side.

For å dra nytte av lydteknologien 360 Reality Audio er du nødt til å bruke en kilde som støtter den. For øyeblikket tilbyr hverken Spotify eller Apple Music støtte for dette, men både Sony og Tidal kan strømme låter 3D-lyden.

I tillegg til musikk, sier Sony at de også jobber med å tilby video som leverer 360 Reality Audio.

RA5000 har en veiledende pris på 500 britiske pund og RA3000 280 britiske butikk når de lanseres i februar. Norsk lansering og pris er i skrivende stund ikke kjent.

RA5000 er Sonys nye smarthøyttaler med 360-graders lyd.
Vekkerklokke som har «alt»

Vekkerklokke som har «alt»

dinside.dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

PopSockets lanserer MagSafe-tilbehør:

Helt siden Apple introduserte iPhone 12 har man ventet på at PopSockets skulle komme på banen med telefonholdere som passer det nye MagSafe-systemet.

I forbindelse med CES 2021 avduket PopSockets endelig sitt første MagSafe-kompatible tilbehør. Serien består av tre PopSockets-grep, en lommebok med integrert grep og to fester (inkludert et bilfeste).

I motsetning til vanlige PopSockets-grep, er grepet større og mer avlagt (se bilde). De kan festes på baksiden av MagSafe-kompatible deksler til iPhone 12 og siden de bruker magneter, kan de enkelt fjernes igjen - i motsetning til vanlige grep som festes med lim.

De første produktene kommer i salg til våren. Du kan se flere bilder hos TechCrunch.

Apples magnetiske iPhone-tilbehør

Apples magnetiske iPhone-tilbehør

dinside.dagbladet

OnePlus første:

OnePlus har nettopp lansert sitt første treningsarmbånd, som kort og godt heter OnePlus Band.

Det nye treningsarmbåndet kan måle og registrere blant annet puls, skritt, søvn og oksygenmetning i blodet, slik som Garmins treningsklokker og Apple Watch, men også 13 ulike øvelser.

Skjermen er på 1,1 tommer og er selvsagt berøringsfølsomt. Her er det snakk om et AMOLED-panel, så det skal være godt synlig i de fleste omgivelser. Band har i tillegg IP68-sertifisering slik at du kan svømme med det og er vanntett ned til 50 meter.

Batteriet med sine 100 mAh høres kanskje lite ute, men det skal holde det gående i så mye som 2 uker per lading.

I første omgang er OnePlus Band kun kompatibel med Android, men OnePlus sier at iOS-støtten kommer etter lansering.

Norsk pris og lansering er ikke kjent.

Toppmodell på tilbud

Toppmodell på tilbud

dinside.dagbladet

Endelig helt trådløst:

For nordmenn som har ventet på en trådløs videodørklokke fra Arlo, er ventetiden endelig over.

Essential Wire-Free Doorbell er navnet på den nye videodørklokken til Arlo, som allerede har en videodørklokke i sitt sortiment, men den modellen krever kabler og er ikke spesielt kompatible med norske forhold ettersom den krever over 16 volt.

Nyheten drives av et oppladbart batteri som ifølge Arlo holder seks måneder mellom hver lading.

Kameraet filmer i 1080p med en synsvinkel på 180 grader og leverer HDR-kvalitet. Det har innebygget mikrofon og høyttaler slik at du kan kommunisere med personen på andre siden av døren – selv når du ikke er hjemme – og du kan bli varslet på telefonen din når noen ringer på.

I tillegg har det støtte for Google Assistent, Amazon Alexa og Samsung SmartThings, opplyser Arlo, slik at du kan innlemme kameraet i ditt smarthus,

Arlo Essential Wire-Free Doorbell blir tilgjengelig i februar med en veiledende pris på 2190 kroner.

Nyhetsstudio - Netatmo Video Doorbell

Nyhetsstudio - Netatmo Video Doorbell

dinside.dagbladet

Munnbindet du kan ringe med:

Blant årets trender på CES forventes pandemirelaterte nyheter, skriver Cnet, inkludert høyteknologiske munnbind smarte luftrensere, handsfree-enheter, UV-C-lys for å drepe bakterier og så videre.

Maskfone er akkurat et slikt produkt. Faktisk har det i forkant av messa stukket av med en såkalt CES Innovations Award 2021. Hvert år deles ut et antall slike priser til produkter som går for å være ekstra innovative, nyskapende eller trendsettende.

Les mer i lenka under.

Munnbindet du kan ringe med

Munnbindet du kan ringe med

dinside.dagbladet
Ingen flere meldinger

Vi dekker CES, som er årets teknologibegivenhet.

Vanligvis avholdes messa i Las Vegas i USA, men på grunn av coronapandemien foregår årets messe digitalt, men det betyr ikke at det er færre nyheter.