Annonse

DinSide | Studio

Kan ta fyr
Slik ser seglstempelet ut. Foto: Kid

Kan ta fyr

Farligeprodukter.no advarer mot seglstempel med rød voks og tekst: "Merry Christmas" fordi det er risiko for brann.

Lakken/voksen kan ta fyr. Voksen brenner når den varmes opp med åpen flamme. Den skal ikke brenne, bare smelte eller dryppe.

Produktet selges på Kid, og man kan derfor returnere dette i butikk eller kontakte kundeservice for å få en returfraktseddel-

Annonse
Slår alarm
Foto: NTB

Slår alarm

Ett av ti skolebarn bruker elsparkesykkel, svarer foreldre til skolebarn i en undersøkelse. Mange av sparkesyklene er ikke forsikret.

- Mange av disse er uforsikrede private elsparkesykler, og prisen kan bli høy dersom det skjer en ulykke, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Undersøkelsen som er gjennomført av YouGov, viser at det er klart størst andel barn som bruker elsparkesykkel, i Oslo. Her bruker hele to av ti barn i alderen fem til 17 år elsparkesykkel til eller fra skolen.

- Vi ser ofte eksempler hvor barn uten hjelm er i trafikken på elsparkesykkel, noen ganger sågar to stående sammen, noe som selvsagt er ulovlig. Er de uforsikret og noe skulle skje, står man i fare for å måtte dekke alle skadene selv, advarer Brandeggen.

Selv om det er innført forsikringsplikt for privateide elsparkesykler, var det i juli kun vel 10 prosent som hadde tegnet egen elsparkesykkelforsikring.

- Vi har hittil hatt 136 skadesaker hvor elsparkesykkel har vært involvert. De aller fleste omhandler tyveri, men det er også saker med personskade hvor barn og elsparkesykkel har vært involvert. Oppsummert har vi hatt mer tyveri enn forventet, men færre saker med personskade enn fryktet, sier Brandeggen.

(©NTB)

Opphever kokeforbud
Foto: NTB

Opphever kokeforbud

Kommuneoverlegen og Vann- og avløp i Bærum kommune opphever kokeanbefalingen som ble sendt ut onsdag.

Bærum kommune stoppet vanntilførselen fra Oslo til Bærum raskt da vi fikk informasjon om E. coli i prøver tatt på vannledningsnettet i Oslo. Dette gjør at vi nå kan utelukke ytterligere risiko for forurenset vann i ledningsnettet i Bærum. De berørte områdene får nå vann fra Bærum sin egen vannkilde Aurevann. Tidsrommet med kokeanbefaling har vart lenge nok til at alt drikkevannet i vårt ledningsnett er skiftet ut med vann fra Aurevann, opplyser kommunen på sine nettsider.

Annonse
Kaller tilbake Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style

Kaller tilbake Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style

Santa Maria Norge kaller tilbake Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style på grunn av matsikkerhetsrisiko.

– Matsikkerhetsrisikoen er knyttet til en bakterie og er bekreftet funnet i én batch ostesaus, og vi gjennomfører derfor en tilbakekalling, opplyser Santa Maria Norge i en pressemelding.

Tilbakekallingen omfatter flere batcher da de ikke kan utelukke at disse også er påvirket av dette.

Det er så langt ikke rapportert om noen tilfeller av matforgiftning.

Legger ned rute

Legger ned rute

Det er Sandefjords Blad, som melder at Fjord Lines rute mellom Sandefjord og Strømstad legges ned.

Det skal ha blitt offentliggjort på et allmøte onsdag formiddag. De ansatte skal ha fått beskjed om at de mister jobben.

Dette bekreftes av en pressemelding fra rederiet.

Annonse