Annonse

DinSide | Studio

Kan ta fyr
Slik ser seglstempelet ut. Foto: Kid

Kan ta fyr

Farligeprodukter.no advarer mot seglstempel med rød voks og tekst: "Merry Christmas" fordi det er risiko for brann.

Lakken/voksen kan ta fyr. Voksen brenner når den varmes opp med åpen flamme. Den skal ikke brenne, bare smelte eller dryppe.

Produktet selges på Kid, og man kan derfor returnere dette i butikk eller kontakte kundeservice for å få en returfraktseddel-

Annonse
Legger ned tjeneste
Foto: Lise Åserud / NTB

Legger ned tjeneste

I en pressemelding bekrefter Vipps at det er slutt på deres mobilabonnement.

- Takk for at du bruker mobilabonnementet vårt. Vi har lært masse og gjort alt vi kan for å lage et godt produkt. Samtidig innser vi at vi ikke klarer å fortsette slik at du får mobilabonnementet du fortjener, skriver selskapet.

Vipps informerer om at de har inngått en avtale med Ice, som overtar kundeforholdet på mobil. Det vil skje i løpet av januar i 2023.

Det var i 2020 Vipps lanserte sitt eget mobilabonnement.

Annonse
- Ubehagelig
Foto: NTB

- Ubehagelig

Det er nå til sammen 42 bekreftede salmonella-tilfeller, som er 11 flere enn på mandag, opplyser Preben Aavitsland, fagdirektør i FHI, til NRK.

De nye tilfellene er i fylker flere steder i landet.

- Vi synes det er ubehagelig, fordi det fortsatt kan være en matvare der ute som smitter folk, sier han.

Smittekilden er fortsatt ukjent. Det pågår et intensivt arbeid med å kartlegge hva de smittede har spist, ifølge Aavitsland.

- Mattilsynet ber blant annet pasientene om detaljer fra kvitteringer og nettbank for bedre å vite nøyaktig hva de handlet, når og hvor, sier seniorrådgvier i seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet, Cathrine Signe Svindland til VG.

Annonse
Først i Norge
Det første prisskiltet i Norge hos Uno-X på på Gulskogen i Drammen med pris på både strøm, bensin og diesel. Foto: Lise Åserud / NTB

Først i Norge

Nå kan man se hva strømmen koster på prisskiltet på en bensinstasjon, eller energistasjon, som det heter nå. Først ute er Uno-X på Gulskogen i Drammen.

– Det er spennende at folk nå kan se strømprisen før de kjører inn på stasjonen. Dette er den første energistasjonen som har dette i Norge, sier driftssjef Håkon Pettersen i Uno-X til Drammens Tidende.

Han tror ikke at folk tenker så mye over strømprisen når de lader på hurtiglader i dag.

- Jeg tror nok ikke folk er så bevisst på det, men det tror jeg de kommer til å bli fremover, når de kan se prisen på samme måte som med bensin og diesel.

(©NTB)

Annonse
Dyrere for turister
Hvert år kommer cruiseturister i hopetall til Norge. Fra 2024 kan de måtte betale en ekstraskatt på typiske turistaktiviteter. Foto: NTB

Dyrere for turister

Regjeringen vil fremme forslag om en egen turistskatt neste høst. Forslaget er en del av budsjettavtalen med SV.

Stortinget ber regjeringen legge fram forslaget neste høst i forbindelse med statsbudsjettet for 2024. Slik lyder et av punktene i statsbudsjettet som Ap-Sp-regjeringen og SV er blitt enige om.

Finansdepartementet går nå i gang med å se på hvordan en slik skatt kan utformes, opplyser statssekretær Lars Vangen til NTB.

- Vi er nødt til å utrede dette og se hvordan en slik skatt kan utformes, både praktisk og juridisk. Men tanken er at lokalsamfunnene skal kunne sitte igjen med mer, sier han.

I 2024 kan turister dermed måtte betale en tilleggsskatt på hoteller, suvenirer, aktiviteter som båtturer og slike ting.

- Det er samme modell som flere andre land har, sier Vangen.

NHO Reiseliv og flere organisasjoner har tidligere vært kritiske til en turistskatt. De frykter at dette vil svekke Norge som turistmål.

(©NTB)