Annonse

DinSide | Studio

Minibaren på vei ut
PÅ VEI UT: Vann, brus, øl og vin. Flere og flere hoteller dropper minibaren, melder NRK. Foto: NTB

Minibaren på vei ut

Det er ikke bare tenåringer som drikker opp alkohol, for så å fylle opp med vann for å unngå å bli tatt. Flere hoteller har opplevd at frekke gjester tømmer minibaren, for å så fylle opp flaskene med vann, melder NRK.

– Det ble mye svinn, gjestene var kreative, sier husøkonom Helle Hamann, som har jobbet i 46 år ved Quality Hotel Maritim i Haugesund, til NRK.

Det er ikke bare alkohol som stjeles. Også sjokoladeplater spises opp, for så å erstattes med bomull for at det skal se ekte ut.

Nå har Haugesunds-hotellet droppet minibarene. De er ikke alene. Antall minibarer er redusert kraftig de siste årene, ifølge NRK.

Det er likevel ikke slutt på kjølemuligheter. Flere av hotellene har beholdt de små kjøleskapene, slik at man kan kjøle ned sine egne mat- og drikekvarer.

Annonse
Aldri vært billigere
Foto: Martin Kynningsrud Størbu

Aldri vært billigere

Etter historisk høye priser i fjor høst og vinter, har strømprisene stupt i deler av landet de siste månedene.

I september i fjor var snittprisen for strøm på Øst- og Vestlandet på hele 359 øre per kilowattime (ekskludert moms) - i år er alt snudd på hodet med en snittpris på 1,12 øre/kWt, skriver Elbil24. Det vil si at snittprisen i september i fjor var over 300 ganger høyere enn årets.

Faktisk har strømprisen aldri vært lavere i løpet av en Norge noensinne enn den var i september i år. Den forrige prisrekorden var i juli 2020, der snittprisen var 1,51 øre uten moms.

Hele 11 av 30 dager var det minuspriser i de to strømregionene.

Selv om det ikke settes rekorder i andre deler av landet, kan folk flest glede seg over mye lavere strømpriser sammenliknet med september i fjor.

- I Midt- og Nord-Norge landet snittprisen på ganske nøyaktig 10 øre (pluss eventuell moms), mens den i Sørvest-Norge lander på rett under 58 øre uten moms, skriver Elbil24.

Les hele saken

Billigste måned noensinne

Kraftig advarsel
Foto: Shutterstock / NTB

Kraftig advarsel

Høsten er for lengst i gang, noe som ofte medfører glatte partier på enkelte veistrekker. Naf ber MC-førere om å kjøre forsiktig.

- Selv om det er tørt ellers kan det være vått i løvet som ligger på veien. Slikt løv er glatt. Enda lenger ut på høsten kan man også oppleve at løv som ligger i en ellers tørr veibane kan skjule partier med is. For en motorsyklist kan det i verste fall føre til en velt. Det gjelder å passe på og å tilpasse hastigheten, sier leder Jan Harry Svendsen i Naf MC.

September-måned har hittil ført med seg en rekke trafikkulykker hvor motorsykler er involvert, og flere av dem har endt med dødelig utfall for MC-førerens del.

Høsten er en tid hvor det fort kan dukke opp minusgrader om nettene enkelte steder. Da øker farer for is i skyggepartier, påpeker Svendsen.

- Det skumle er at disse partiene ofte ser ut som våt vei, sier han.


(©NTB)

Annonse
Forsvinner
Foto: Heiko Junge / NTB

Forsvinner

Bensinstasjonene til Shell skifter navn til St1 og får ny profil.

Bensinstasjonene med den gule Shell-logoen har vært et kjent innslag rundt om på norske veier. Siden 2015 har energiselskapet St1 eid og drevet de om lag 300 norske Shell-stasjonene.

- Shell har vært en god samarbeidspartner i mange år, og mange av oss jobbet i sin tid i Shell før oppkjøpet i 2015. Imidlertid mener vi nå tiden er inne for å videreutvikle vår egen merkevare i energiomstillingen vi går inn i. Det er en utfordrende markedssituasjon vi står i, og vi tror at vår egen merkevare gjør oss mer robust ved at vi fokuserer på egen strategi og én merkevare, sier markedsdirektør Erlend Føleide i en pressemelding.

Nå forsvinner Shell-profilen og erstattes av St1s profil. Det blir en overgangsperiode på et par år før endringen er fullført i Norge, Sverige og Finland, opplyser St1.

(DinSide/NTB)

Rammes av streik
Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Rammes av streik

Reisende til og fra italienske flyplasser fredag 29. september rammes av forsinkelser og innstillinger på grunn av streik blant ansatte på flyplassene. Det melder fra internasjonale medier, deriblant Euronews.

Både SAS og Norwegian har daglige avganger til og fra Italia, men det er ikke kjent hvilke avganger som berøres av streiken, men på X (tidligere Twitter) skriver tidligere ishockeyspiller Erik Follestad at flyet hans til Roma i morgen er kansellert som følge av streiken.

Overfor DinSide bekrefter Norwegian at deres flygninger rammes.

- Våre flygninger vil påvirkes i dag og i morgen. Det skyldes restriksjonene i Italia, sier en talsperson for flyveselskapet.

SAS skriver i en SMS til DinSide at de skal undersøke hvorvidt deres flygninger rammes.

Annonse