Annonse

DinSide | Studio

104 tatt for råkjøring: - Skremmende
Foto: Gorm Kallestad / NTB

104 tatt for råkjøring: - Skremmende

Hele 104 personer fikk reaksjon fra politiet etter kontroller i Innlandet torsdag, skriver Oppland Arbeiderblad.

Operasjonsleder Rune Vegard Huse kaller tallene skremmende.

- Det er altfor høye tall, sier Huse til avisa.

De aller fleste fikk et forenklet forelegg og to personer mistet lappen.

Annonse
Color Line kansellerer til fredag
Foto: Heiko Junge / NTB

Color Line kansellerer til fredag

Color Lines Superspeed 2-ferge fikk en bulk i skroget da skipet traff moloen da det skulle legge til kai i Hirtshals i Danmark lørdag, og har siden vært ute av drift.

Også i dag er alle avganger mellom Hirtshals og Larvik kansellert.

Det samme gjelder for i morgen onsdag 31. mai og for torsdag 1. juni.

Skipet ligger nå til havn ved verftet i Frederikshavn, der skadene repareres.

- Der jobbes det så fort det lar seg gjøre, sier Color Lines konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Erik Brynhildsbakken til Dagbladet.

- Samtidig er vi opptatt av at dette skal gjøres ordentlig og skikkelig, og nåværende anslag er at skipet skal være klart, og vil kunne gå som normalt fra fredag, fortsetter han.

Han sier at deres andre store fokus nå er å ivareta de reisende, og at de som har hatt billetter på strekningen Hirtshals - Larvik, vil få tilbud om å bookes om til strekningen Hirtshals - Kristiansand.

Skipet har plass til 2000 passasjerer, og tar normalt to rundturer daglig, opplyser Brynhildsbakken.

- Dette er en situasjon vi gjerne skulle unngått. Det er mange mennesker som er berørt, og det er vi lei oss for. Vi gjør alt vi kan for å bistå passasjerene våre, sa han til Dagbladet i går.

Ingen kom til skade da ulykken skjedde, men fartøyet fikk skader over vannlinja. Sammenstøtet har ikke ført til noe utslipp, ifølge Brynhildsbakken.

Annonse
Stenger omstridt klatreløype for allmenheten
HORNHELEN: Den nye løypa fra sjøen og opp på toppen av dette fjellet kan bli stengt for allmenheten. Foto: S.M. Tunli www.tunliweb.no/Wikimedia commons 3.0

Stenger omstridt klatreløype for allmenheten

Den omstridte «Sirkusløypa» på Hornhelen i Vestland kan bli stengt for allmenn bruk. Nå blir jernvegen kritisert for å annulere allemannsnretten, melder NRK.

Med utsikt mot havet og stupbratte fjellsider har Hornelen i Bremanger blitt eit ynda turistmål.

Den nye Via Ferrata-løypen (italiensk for «jernveg») opp en sjøklippe i Bremanger åpner 17. juni, men det ser ikke ut til at alle får bruke løypen som omtales som «den mest spektakulære Via Ferraten i Norge».

Kommunen har sendt søknad om å stenge den for allmenn bruk i to år.

- Vi mener dette er lurt i ein oppstartsfase, sier ordførar i Bremanger, Anne Kristin Førde (Ap) til NRK.

På spørsmål om ikke allmennheten skal ligge til grunn, svarer hun:

– Det står nok det i reguleringsplanen, men denne Via Ferrataen er den brattaste jeg vet om, og jeg tror vi gjør lurt i å tenke sikkerhet før vi gjør den til allmenn ferdsel.

Etter åpningen må alle klatrere reise med guide. Det koster enten 1495 kroner for en femtimerstur som går halvveis opp, eller 1695 kroner for en tur helt til toppen som tar 7-8 timer.

Folk kan komme med innsigelser om stengingen frem til 2. juni.

Annonse
Color Line-kollisjon: Alle avganger mandag kansellert
Superspeed 2 under ankomst i Hirtshals ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Color Line-kollisjon: Alle avganger mandag kansellert

Color Lines Superspeed 2-ferge fikk en bulk i skroget da det traff moloen da det skulle legge til kai i Hirtshals i Danmark lørdag.

Mandag er alle avgangene mellom Hirtshals og Larvik kansellert, ifølge Color Lines egne rutetider.

Dette bekrefter også Color Lines konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Erik Brynhildsbakken til Dagbladet.

- I går gikk skipet for egen maskin til verftet i Frederikshavn. Det fikk en bulk i siden etter at det berørte moloen, som nå undersøkes. Dette vil ta noen dager, også er skipet i drift igjen, sier Brynhildsbakken til Dagbladet.

Båtens tur fra Hirtshals til Larvik lørdag kveld ble innstilt etter kollisjonen med moloen i Hirtshals. Også alle avgangene søndag ble kansellert.

Skipet har plass til 2000 passasjerer, og tar normalt to rundturer daglig, opplyser Brynhildsbakken.

- Det er mange mennesker som er berørt, og det er vi lei oss for. Vi gjør alt vi kan for å bistå passasjerene våre, sier han.

Ingen kom til skade da ulykken skjedde, men fartøyet fikk skader over vannlinja. Sammenstøtet har heller ikke ført til noe utslipp, ifølge Brynhildsbakken.

Les hele saken

Alle avgangene i dag innstilt

Annonse