Annonse

DinSide | Studio

Tilbakekaller kjøttpålegg
TREKKER TILBAKE: Har du en av disse i kjøleskapet, bør du sjekke datoen. Foto: Unil

Tilbakekaller kjøttpålegg

Unil kaller tilbake enkelte holdbarheter av Folkets Skinkestek og Roastbiff. Bakgrunnen er mistanke om Listeria i produktet.

Tilbakekallingen gjelder følgende holdbarhetsdatoer:

• Folkets Skinkestek 90 g
28.08.2023 LOT 33110027
01.09.2023 LOT 33150016
• Folkets Roastbiff 90 g
28.08.2023 LOT 33110105

Forbrukere bes kaste produktene eller returnere dem til butikken de er kjøpt i for refusjon.  Produktene er allerede fjernet fra butikk.

Listeria kan gi risiko for alvorlig sykdom hos gravide og personer med nedsatt immunforsvar. Bakterien vokser godt ved kjøleskaptemperatur.


Unil beklager det inntrufne.

Annonse
Forsvinner
Foto: Heiko Junge / NTB

Forsvinner

Bensinstasjonene til Shell skifter navn til St1 og får ny profil.

Bensinstasjonene med den gule Shell-logoen har vært et kjent innslag rundt om på norske veier. Siden 2015 har energiselskapet St1 eid og drevet de om lag 300 norske Shell-stasjonene.

- Shell har vært en god samarbeidspartner i mange år, og mange av oss jobbet i sin tid i Shell før oppkjøpet i 2015. Imidlertid mener vi nå tiden er inne for å videreutvikle vår egen merkevare i energiomstillingen vi går inn i. Det er en utfordrende markedssituasjon vi står i, og vi tror at vår egen merkevare gjør oss mer robust ved at vi fokuserer på egen strategi og én merkevare, sier markedsdirektør Erlend Føleide i en pressemelding.

Nå forsvinner Shell-profilen og erstattes av St1s profil. Det blir en overgangsperiode på et par år før endringen er fullført i Norge, Sverige og Finland, opplyser St1.

(DinSide/NTB)

Rammes av streik
Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Rammes av streik

Reisende til og fra italienske flyplasser fredag 29. september rammes av forsinkelser og innstillinger på grunn av streik blant ansatte på flyplassene. Det melder fra internasjonale medier, deriblant Euronews.

Både SAS og Norwegian har daglige avganger til og fra Italia, men det er ikke kjent hvilke avganger som berøres av streiken, men på X (tidligere Twitter) skriver tidligere ishockeyspiller Erik Follestad at flyet hans til Roma i morgen er kansellert som følge av streiken.

Overfor DinSide bekrefter Norwegian at deres flygninger rammes.

- Våre flygninger vil påvirkes i dag og i morgen. Det skyldes restriksjonene i Italia, sier en talsperson for flyveselskapet.

SAS skriver i en SMS til DinSide at de skal undersøke hvorvidt deres flygninger rammes.

Annonse
Metorolog med klar melding
Foto: Rune Korsvoll

Metorolog med klar melding

Ifølge NTB kan det bli oppmot 20 grader på Østlandet til helga, men om man har tenkt seg på fjellet, er det viktig å sko både folk og kjøretøy.

- Det har vært fine uker til fjells fordi det har vært så mildt, men til helgen blir det kaldere og snøgrensen kan krype ned til 1000 meter over havet, sier vakthavende meteorolog, Eldbjørg Moxnes til NTB, og fortsetter:

- De som skal på høstferie og krysse fjelloverganger neste uke kan oppleve snø på veien, derfor ville jeg nok hatt vinterdekk om jeg skulle til fjells i helga.

Vil gjøre endringer
Foto: Coca Cola

Vil gjøre endringer

Det var i fjor Coca Cola informerte om at de skulle forandre på bruskorkene sine. Etter endringen henger korken fast på flaska, og sikrer at kork og flaske pantes sammen.

Nå opplyser Coca-Cola Europacific Partners i en pressemelding at
de vil prøve noe helt nytt.

- Vi vil se om CO2 fra atmosfæren kan brukes til å lage etylen, som råvare for deres flaskekorker. Slik innovasjon er del av strategien for å nå selskapets mål om null netto utslipp innen 2040, heter det i pressemeldingen.

Forskningsprosjektet vil gjennomføres av forskere ved Swansea University.

- De vil utvikle teknologi der CO2, som fanges i atmosfæren, kan brukes som alternativ til fossilt råstoff i prosessen med å lage etylen. Etylen er en av hovedbestanddelene i plast, blant annet polyetylenplast (HDPE) som brukes i Coca-Cola sine flaskekorker, står det videre.

Annonse