Annonse

DinSide | Studio

Gratis
GRATIS: I morgen kan du ta den lange, varme dusjen uten å bekymre deg for varmtvannskostnadene. Illustrasjonsfoto: NTB

Gratis

Søndag får Østlandet (NO1) og Bergen-regionen (NO5) igjen negative priser samlet sett, for andre dag på rad.

Døgnprisen søndag blir på minus 1,2 øre/kWh, med negative priser de første ti timene av døgnet, skriver Europower. Deretter bikker prisen så vidt over null, før den igjen blir negativ i den siste timen før midnatt.

Prisen gjelder i strømregionene som omfatter Østlandet (NO1) og Bergen-regionen (NO5). Europower skriver at 2020 er den eneste perioden hvor ukeprisen har vært lavere enn hva den er nå.

I Midt-Norge (NO3) og Nord-Norge (NO4) blir prisen liggende på knapt 13 øre/kWh for søndag, tilnærmet samme nivå som lørdag. Dyrest er det i strømregion NO2 som strekker seg fra Sunnhordland til Buskerud. Her faller døgnprisen med om lag 10 øre/kWh søndag, til 64 øre/kWh.

(©NTB)

Les hele saken

Annonse
Aldri vært billigere
Foto: Martin Kynningsrud Størbu

Aldri vært billigere

Etter historisk høye priser i fjor høst og vinter, har strømprisene stupt i deler av landet de siste månedene.

I september i fjor var snittprisen for strøm på Øst- og Vestlandet på hele 359 øre per kilowattime (ekskludert moms) - i år er alt snudd på hodet med en snittpris på 1,12 øre/kWt, skriver Elbil24. Det vil si at snittprisen i september i fjor var over 300 ganger høyere enn årets.

Faktisk har strømprisen aldri vært lavere i løpet av en Norge noensinne enn den var i september i år. Den forrige prisrekorden var i juli 2020, der snittprisen var 1,51 øre uten moms.

Hele 11 av 30 dager var det minuspriser i de to strømregionene.

Selv om det ikke settes rekorder i andre deler av landet, kan folk flest glede seg over mye lavere strømpriser sammenliknet med september i fjor.

- I Midt- og Nord-Norge landet snittprisen på ganske nøyaktig 10 øre (pluss eventuell moms), mens den i Sørvest-Norge lander på rett under 58 øre uten moms, skriver Elbil24.

Les hele saken

Billigste måned noensinne

Kraftig advarsel
Foto: Shutterstock / NTB

Kraftig advarsel

Høsten er for lengst i gang, noe som ofte medfører glatte partier på enkelte veistrekker. Naf ber MC-førere om å kjøre forsiktig.

- Selv om det er tørt ellers kan det være vått i løvet som ligger på veien. Slikt løv er glatt. Enda lenger ut på høsten kan man også oppleve at løv som ligger i en ellers tørr veibane kan skjule partier med is. For en motorsyklist kan det i verste fall føre til en velt. Det gjelder å passe på og å tilpasse hastigheten, sier leder Jan Harry Svendsen i Naf MC.

September-måned har hittil ført med seg en rekke trafikkulykker hvor motorsykler er involvert, og flere av dem har endt med dødelig utfall for MC-førerens del.

Høsten er en tid hvor det fort kan dukke opp minusgrader om nettene enkelte steder. Da øker farer for is i skyggepartier, påpeker Svendsen.

- Det skumle er at disse partiene ofte ser ut som våt vei, sier han.


(©NTB)

Annonse
Forsvinner
Foto: Heiko Junge / NTB

Forsvinner

Bensinstasjonene til Shell skifter navn til St1 og får ny profil.

Bensinstasjonene med den gule Shell-logoen har vært et kjent innslag rundt om på norske veier. Siden 2015 har energiselskapet St1 eid og drevet de om lag 300 norske Shell-stasjonene.

- Shell har vært en god samarbeidspartner i mange år, og mange av oss jobbet i sin tid i Shell før oppkjøpet i 2015. Imidlertid mener vi nå tiden er inne for å videreutvikle vår egen merkevare i energiomstillingen vi går inn i. Det er en utfordrende markedssituasjon vi står i, og vi tror at vår egen merkevare gjør oss mer robust ved at vi fokuserer på egen strategi og én merkevare, sier markedsdirektør Erlend Føleide i en pressemelding.

Nå forsvinner Shell-profilen og erstattes av St1s profil. Det blir en overgangsperiode på et par år før endringen er fullført i Norge, Sverige og Finland, opplyser St1.

(DinSide/NTB)

Rammes av streik
Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Rammes av streik

Reisende til og fra italienske flyplasser fredag 29. september rammes av forsinkelser og innstillinger på grunn av streik blant ansatte på flyplassene. Det melder fra internasjonale medier, deriblant Euronews.

Både SAS og Norwegian har daglige avganger til og fra Italia, men det er ikke kjent hvilke avganger som berøres av streiken, men på X (tidligere Twitter) skriver tidligere ishockeyspiller Erik Follestad at flyet hans til Roma i morgen er kansellert som følge av streiken.

Overfor DinSide bekrefter Norwegian at deres flygninger rammes.

- Våre flygninger vil påvirkes i dag og i morgen. Det skyldes restriksjonene i Italia, sier en talsperson for flyveselskapet.

SAS skriver i en SMS til DinSide at de skal undersøke hvorvidt deres flygninger rammes.

Annonse